Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nākamās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas trīs labākie spēlētāji būs eiropieši - Jannis Adetokunbo, Nikola Jokičs un Luka Dončičs, aptaujājot 200 ekspertus, vērtē ESPN.

Adetokunbo kopā ar Milvoki "Bucks" pērn kļuva par NBA čempionu un starp favorītiem būs arī šogad. Pagājušajā sezonā Grieķijas basketbola zvaigzne vidēji mačā iemeta 29,9 punktus, izcīnīja 11,6 atlēkušās bumbas un veica 5,8 rezultatīvas piespēles. Viņš divas reizes - 2019. un 2020. gadā - nosaukts par līgas vērtīgāko spēlētāju.

Savukārt otrajā pozīcijā ir Denveras "Nuggets" serbu basketbolists Jokičs, kurš pagājušajā sezonā caurmērā atzīmējās ar 27,1 punktu, 13,8 atlēkušajām bumbām un 7,9 rezultatīvām piespēlēm. Viņš aizvadīja karjeras rezultatīvāko sezonu, turklāt viņš ir iepriekšējo divu gadu NBA vērtīgākais basketbolists.

Trešo vietu nākamās sezonas spožāko spēlētāju sarakstā ieņem Dāvja Bertāna pārstāvētās Dalasas "Mavericks" spīdeklis Dončičs, kuram aiz muguras individuāli spoža sezona - vidēji 28,4 punkti, 9,1 atlēkusī bumba un 8,7 rezultatīvas piespēles mačā. Slovēņa profilā norādīts, ka viņš ir vērtīgākā spēlētāja balvas kandidāts, kurš ir draudīgākais uzbrukuma ierocis visā līgā.

Uzreiz aiz pirmā trijnieka seko tādas NBA zvaigznes kā Džoels Embīds (Filadelfijas "76ers") un Stefens Karijs (Goldensteitas "Warriors"), bet tālāk ir Lebrons Džeimss (Losandželosas "Lakers"), Džeisons Teitums (Bostonas "Celtics"), Kevins Durants (Bruklinas "Nets"), Dža Morants (Memfisas "Grizzlies") un Devins Bukers (Fīniksas "Suns"), viņam noslēdzot pirmo desmitnieku.

Iepriekš šajā balsojumā 86. vietu izpelnījās latvietis Kristaps Porziņģis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!