Foto: AP/Scanpix/LETA

Nākamā gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) neapstrīdamais favorīts Viktors Vembanjama ar savu daudzpusību šonedēļ pārsteidzis pārbaudes spēlēs, bet Lebrons Džeimss jauno censoni nodēvējis par citplanētieti.

Spēka uzbrucēja un centra pozīcijās spēlējošais Vembanjama, kuram ir tikai 18 gadi, šovasar atstāja Tonijam Pārkeram piederošo ASVEL klubu un pārcēlās uz citu Francijas komandu "Metropolitans 92".

Šī vienība šonedēļ aizvadīja divas pārbaudes spēles ASV pret NBA G līgas izlases komandu "Ignite". Pirmajā mačā, kurā "Metropolitans 92" piedzīvoja zaudējumu ar 115:122, francūzis izcēlās ar ļoti efektīvu un efektīgu sniegumu, gūdams 37 punktus un piecas reizes bloķējot pretinieku metienus. Jaunais talants pārsteidza ar savu daudzpusību gan groza tuvumā, gan tālos metienos. Vembanjama savam garajam augumam (221 centimetrs) demonstrēja lielisku koordināciju un bumbas pārvaldīšanas tehniku.

Savukārt otrajā mačā pret "Ignite" basketbolistiem "Metropolitans 92" jau guva uzvaru ar 112:106, dueļa laikā atspēlējot 16 punktu deficītu. Vembanjama atkal bija redzamākais spēlētājs laukumā - 36 punkti un 11 atlēkušās bumbas.

Vembanjama sniegums nepalika nepamanīts daudziem, tostarp plašai NBA sabiedrībai. Līgas zvaigzne Lebrons Džeimss akcentēja, ka francūzis ir citplanētietis.

"Daudzi pēdējos gados runājuši par vienradžiem, taču domāju, ka Vembanjama vairāk ir citplanētietis," pauda Džeimss. "Neviens nav redzējis, ka tik garš spēlētājs laukumā ir tik plūstošs un graciozs. Neskatoties uz savu augumu, viņš spēj kontrolēt bumbu, mest groza tuvumā, trāpīt trīspunktniekus un bloķēt metienus. Vembanjama ir rets talants."

Francūzis tiek uzskatīts par ārkārtīgi retu talantu un jau tiek salīdzināts ar tā paša Džeimsa fenomenu, kad viņš jau teju kā superzvaigzne 2003. gadā ienāca NBA, būdams tikai 18 gadus vecs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!