Foto: DELFI.lt

Lietuviešu aizsargs Mants Kalnietis 29.janvārī Kauņas "Žalgiris" rindās noslēgs profesionālā basketbolista karjeru, trešdien paziņoja klubs.

36 gadus vecajam Kalnietim karjeras pēdējā spēle būs mačs, kurā "Žalgiris" Lietuvas Basketbola līgā (LKL) tiksies ar Jonavas klubu.

Kalnietis kļūs par Lietuvas vicečempiones futbolā, basketbola kluba struktūrā esošās Kauņas "Žalgiris" komandas prezidentu. Viņš ir viens no futbola kluba līdzīpašniekiem.

Šajā sezonā Rolanda Šmita komandas biedrs Kalnietis piedalījies divās Eirolīgas spēlēs, kurās vidēji sešās minūtēs punktus nav guvis un atdevis 1,5 rezultatīvas piespēles. LKL viņam desmit mačos vidēji 13 minūtēs ir 3,7 punkti, 3,0 rezultatīvas piespēles un 1,5 atlēkušās bumbas.

"Sapratu, ka komandai varbūt būšu noderīgāks, ja aiziešu, nekā, ja palikšu. Savainojumi un līgumi ar jauniem spēlētājiem rada lielāku slogu komandai un nolēmu, ka šāds solis būs vērtīgāks komandai," intervijā klubam teica Kalnietis, kuram līgums beigsies 1.februārī.

Dzimtās Kauņas pilsētas kluba pirmajā komandā Kalnietis debitēja 2005./2006.gada sezonā un Lietuvas vadošajā vienībā pavadījis gandrīz desmit gadus. Karjeras laikā aizsargs spēlējis arī Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", Milānas "Olimpia" un Vilērbānas ASVEL komandās.

Kalnietis ir četrkārtējs Lietuvas čempions un tikpat reizes uzvarējis arī Baltijas līgā. Tāpat viņš kļuva par čempionu arī Itālijā un Francijā, bet ar Krasnodaras klubu 2013.gadā uzvarēja ULEB Eirokausā.

Lietuvas izlases sastāvā Kalnietis kļuva par divkārtēju Eiropas vicečempionu un 2010.gada Pasaules kausa izcīņā izcīnīja bronzu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!