Foto: FIBA

Latvijas basketbolistu Mārtiņa Meiera (attēlā) un Zigmāra Raimo pārstāvētā Tallinas "Kalev"/"Cramo" trešdien uzvarēja arī FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfināla atbildes spēlē un nodrošināja vietu pusfinālā.

Tallinas komanda izbraukumā ar rezultātu 85:67 (27:24, 24:19, 17:10, 17:14) guva panākumu pār Vācijas vienību "Bamberg" un divu spēļu summā ceturtdaļfinālā svinēja uzvaru ar 165:144.

Meiers laukumā bija 20 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā, grozā metot trīs no septiņiem divu punktu metieniem un divus soda metienus, sakrāja astoņus punktus. Viņa kontā arī astoņas bumbas zem groziem, trīs rezultatīvas piespēles, divas piezīmes, viena kļūda, divi bloķēti metieni, noslēdzot maču ar +/- rādītāju -3 un efektivitātes koeficientu 16.

Raimo spēlēja desmit minūtes un vienu sekundi un raidīja grozā vienu divu punktu metienu, kā arī statistikā atzīmējās ar vienu atlēkušo bumbu, vienu rezultatīvu piespēli, četrām piezīmēm, vienu bloķētu metienu un sakrāja +/- rādītāju +10 un efektivitātes koeficientu četri.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākie ar 17 punktiem bija Artūrs Konocuks un Veslijs van Beks, kamēr pretinieku komandā ar 24 punktiem izcēlās Gerels Simmonss.

Pusfinālā Tallinas vienība spēkosies ar "Cholet" no Francijas.

Pēc pamatturnīra pirmā posma apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvējas iekļuva otrajā posmā, kur 16 komandas tika sadalītas četrās apakšgrupās, pirmo divu vietu ieguvējām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

FIBA Eiropas kauss ir rangā ceturtais turnīrs Vecajā kontinentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!