Foto: AP/Scanpix/LETA

Maiami "Heat" komanda naktī uz pirmdienu izlīdzināja rezultātu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijā.

Finālsērijas otrajā mačā "Heat" izbraukumā ar 111:108 (26:23, 25:34, 24:26, 36:25) pieveica Denveras "Nuggets", sērijā līdz četrām uzvarām panākot neizšķirtu 1:1.

"Nuggets" pirmā puslaika izskaņā bija ieguvusi vairāk nekā desmit punktu vadību, bet izšķirošie brīži bija ceturtajā ceturtdaļā. Vēl tās ievadā "Heat" bija iedzinējos ar septiņu punktu pārsvaru (78:85), taču nepilnu divu minūšu laikā izdevās 12:0 izrāviens, kas ļāva pārņemt vadību.

Šādu pārsvaru viesi no Maiami neatdeva, kaut gan 36 sekundes pirms pamatlaika beigām Nikola Jokičs ar trīspunktnieku pietuvināja "Nuggets" līdz trīs punktu atstatumam (108:111). Pēc tam rezultāts vairs nemainījās, un "Heat" guva pirmo uzvaru finālā. Vēl gan pēdējās sekundēs Džamals Marejs varēja izraut pagarinājumu, taču viņa tālmetiens grozā neiekrita.


Denverai šis bija pirmais zaudējums kopš 7. maija, turklāt komanda pirmo reizi šajā "play-off" piedzīvoja neveiksmi savā laukumā.

"Heat" labā 23 punktus iemeta Geibs Vicents, kamēr Džimijs Batlers un Bems Adebajo pievienoja pa 21 punktam. Katram no abiem attiecīgi arī pa deviņām rezultatīvām piespēlēm un atlēkušajām bumbām.

Savukārt "Nuggets" komandā kārtējo reizi individuāli lieliski nospēlēja Jokičs, kuram 41 punkts un 11 atlēkušās bumbas, turklāt arī Marejs iekrāja "double-double" - 18 punkti un desmit rezultatīvas piespēles. Zīmīgi, ka visās trijās izslēgšanas turnīra spēlēs, kurās Jokičs iemetis vismaz 40 punktus, "Nuggets" šosezon ir palikusi bez uzvaras.

Sērijas trešā spēle notiks trešdien Maiami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!