Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien izcēlās ar 21 punktu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē un palīdzēja Bostonas "Celtics" savā laukumā ar rezultātu 114:98 (25:24, 27:29, 32:23, 30:22) pārspēt Ņujorkas "Knicks" basketbolistus.

Porziņģis laukumā pavadīja 33:26 minūtes, kuru laikā realizēja trīs tālmetienus (3/6), četrus divpunktu metienus (4/5) un visus četrus (4/4) soda metienus. Viņš izcīnīja arī sešas atlēkušās bumbas, trīs reizes rezultatīvi piespēlēja, bloķēja vienu metienu, kā arī nopelnīja piecas piezīmes. Latvietis spēli noslēdza ar +/- rādītāju +19.

"Celtics" rindās rezultatīvākais ar 35 punktiem bija Džeisons Teitums, kurš 17 punktus guva ceturtajā ceturtdaļā vien, bet 22 punktus pievienoja Džeilens Brauns. "Knicks" komandā 26 punktus guva Džeilens Bransons, bet ar 25 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un piecām piespēlēm izcēlās Džuliuss Rendls.

Mača otrajā ceturtdaļā "Celtics" divas reizes bija iedzinējos ar astoņu punktu deficītu, bet līdz puslaika beigām Bostonas komanda pietuvojās līdz 52:53. Turpinājumā mājinieki spēlēja pārliecinošāk un līdz ceturtās ceturtdaļas beigām ieguva 10 punktu pārsvaru (84:74). Porziņģis šajā ceturtdaļā spēlēja svarīgu lomu, un viņš tajā guva 11 punktus. Šo pārsvaru mājinieki noturēja līdz spēles beigām, izcīnot astoto uzvaru šajā sezonā.

Puslaika pārtraukumā "TD Garden" arēnā uzstājās jauniešu koris "Kamēr...", kam šobrīd ir koncertturnejā ASV.

"Celtics" ar astoņām uzvarām 10 spēlēs ieņem otro vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!