Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlasei ceturtdien Saragosā dramatiskā spēles galotnē vēlreiz izdevās sarūgtināt vienu no pasaules basketbola grandiem Spāniju, tomēr Jānis Timma, Rodions Kurucs un Rihards Lomažs izcēla to, ka snieguma ziņā joprojām ir lielas iespējas uzlabojumiem, jo kļūdu skaits bija pārāk liels. Spēles izskaņā Latvijas komandas galvenie trumpji ļāva svara kausus nosvērt sev par labu.

2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā Latvijas basketbolisti izbraukumā ar rezultātu 79:75 pārspēja Spāniju, izcīnot otro uzvaru pēc kārtas pār šo pretinieci.

68 sekundes pirms pamatlaika beigām svarīgu tālmetienu no laukuma stūra iemeta Timma, panākot rezultātu 73:68, bet cīņas galotne bija intrigas pilna. Timma spēlei pielika punktu divas sekundes pirms mača noslēguma sirēnas, kad viņam nenotrīcēja roka uz soda metienu līnijas. Viņš realizēja abus metienus un atņēma pēdējo cerību stariņu mājiniekiem.

"Beidzot tai spēlei vajadzēja pielikt punktu, mēģinājām vairākas reizes. Esam apmierināti ar uzvaru, bet šādas kļūdas nedrīkst pieļaut. Mēs tikpat labi varējām zaudēt. Spēle var iet augšā un lejā, bet mums ir jākontrolē savas emocijas un kļūdas. Īpaši jau pēdējās minūtēs, jo tās var izmainīt spēles gaitu. Šodien veiksme bija mūsu pusē, neskatoties uz "augšā-lejā". Bija jāmet iekšā," pēc mača stāstīja Timma, kurš spēli noslēdza ar 11 gūtiem punktiem.

Spēles galotnē ļoti aktīvs abos laukuma galos bija arī Rodions Kurucs, kurš ļoti labi iesaistījās cīņā par atlēkušajām bumbām, divas reizes izmantoja iespēju satricināt grozu, kā arī ar skaistu piespēli palīdzēja gūt punktus Klāvam Čavaram. Ņemot vērā spēles gaitu, katra epizode bija svarīga.

"Man treneris pateica, lai vairāk palīdzu cīņā par atlēkušajām bumbām, bet Kristers Zoriks uz mani nospēlēja divas ļoti labas kombinācijas. Viņš nospēlēja ļoti gudri, jo spāņi tajā brīdī "presēja" un nedomāja, ka es varētu uzbrukt un "dankot"."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!