Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvietis Dāvis Bertāns ir ārkārtīgi gudrs basketbolists ar augstu IQ, domā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Šarlotas "Hornets" galvenais treneris Stīvs Klifords.

Bertāns naktī uz pirmdienu spēlēja svarīgu lomu "Hornets" komandā, taču tā mača izskaņā ar 106:111 piekāpās Toronto "Raptors". Latviešu basketbolists laukumā bija visu ceturto ceturtdaļu un sekmēja vienības atspēlēšanos.

"Bertāns ir ļoti labs abos laukuma galos. Viņš lieliski iekļaujas komandas aizsardzībā. Ārkārtīgi gudrs basketbolists, kurš spēlē ar lielu enerģiju. Augsts IQ. Un, protams, lielisks metiens no tālās distances," preses konferencē pēc mača savu spēlētāju slavēja Klifords.

Treneris akcentēja, ka "Hornets" šo spēli nav zaudējusi pēdējo uzbrukumu dēļ, bet gan tāpēc, ka pārāki vāji spēlēja aizsardzībā.

"Lūzuma punkts bija trešajā ceturtdaļā, kad nespējām laikus atgriezties aizsardzībā. Pretinieki ātrajos uzbrukumos guva 26 punktus. Nevarēsi uzvarēt diez ko daudz spēlēs, ja pretiniekam ļausi tā darīt. Jā, varam runāt par pēdējo izspēli, taču šo spēli zaudējām, jo nebijām pietiekami labi aizsardzībā," sprieda treneris. "Mēs ļāvām pretiniekiem tikt pie pārāk daudz brīviem metieniem. Šādi neuzvarēsim."

"Hornets" ar 15 panākumiem 61 mačā austrumos ir 13. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!