Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI
Ironiski, bet 1. aprīlī bija jānotiek Latvijas Regbija federācijas (LRF) biedru ārkārtas kopsapulcei. Žēl, ka dažu biedru iniciētais kongress nenotika, jo joku diena šai organizācijai nav sveša. To spilgti apliecināja 6. aprīlī notikušais jau pašas LRF vadības iniciētais ārkārtas kongress.

Lai saprastu šī brīža regbija juridisko haosu, daži fakti:

* Joprojām nav apstiprināts LRF 2021. gada 15. marta kongresa protokols, bet šis protokols iesniegts jau vienā no vairākām tiesvedībām kā pierādījums.
* Protokols nav apstiprināts, jo, iespējams, veiktas manipulācijas un protokolēts pretēji tam, ko īstenībā apsprieduši biedri.
* LRF biedri apstrīd revīzijas komisijas leģitimitāti, bet LRF nevar atspēkot šo faktu.
* Biedri apstiprina LRF 2022. gada budžetu, bet nav apstiprināta 2021. gada finanšu atskaite, turklāt tā tiek apšaubīta.

Kad biedri tika pie darba kārtības astotā punkta "Revīzijas komisijas ziņojums", sekoja nākamā jautrība. Viens no dalībniekiem apšaubīja revīzijas komisijas legālo darbību, jo izrādījās, ka tā iepriekšējo reizi apstiprināta pirms sešiem gadiem, bet termiņš esot ne ilgāk par četriem gadiem. Paradoksāli, bet LRF vadībai nebija nekādu argumentu saistībā ar šiem iebildumiem, un tā aizbildinājās ar bieži dzirdēto frāzi – "Nevaru apstiprināt, bet nevaru arī noliegt".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!