Foto: AP/Scanpix

Ja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis nebūtu jau iepriekš apsolījis savu dalību Krievijas galvaspilsētā Maskavā notiekošā "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā jeb Kremļa kausa izcīņā, viņš šajās sacensībās nemaz nebūtu piedalījies, latvieša teikto citē portāls "GoTennis.ru".

Jau vēstīts, ka Gulbis sestdien Maskavas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pusfinālā ar 4-6, 4-6 zaudēja Roverto Bautistam Agutam no Spānijas. Jau vairākas nedēļas latvieti moka labā pleca savainojums, taču viņš tik un tā nolēmis turpināt sezonu.

"Tagad man sāp pilnīgi viss, kā jau sezonas beigās. Tagad došos uz turnīru Bāzelē, bet, vai piedalīšos Parīzes "Masters 1000" sērijas turnīrā, vēl domāšu," uzsvēra Gulbis. "Ir nepieciešams atpūsties, lai gan nopietnu veselības problēmu nav - ir tikai nelielas traumas."

Kā zināms, nākamnedēļ Gulbis gatavojas startēt Šveices pilsētā Bāzelē notiekošajā "ATP World Tour 500" sērijas turnīrā, kur viņu pirmajā kārtā gaida tikšanās ar tikai 17 gadus veco Horvātijas tenisistu Borna Čoriču.

"Atklāti runājot, turnīrā Maskavā man spēlēt bija grūti. Ja vien tas nebūtu Kremļa kauss, nebūtu sacensībās piedalījies. Visticamākais, ka pēc Āzijas tūres vienkārši būtu paņēmis nelielu pārtraukumu, lai pēc tam startētu Parīzē. Vienkārši jau iepriekš biju apsolījis, ka došos uz Maskavu, un savs vārds ir jātur. Bija svarīgi Maskavas līdzjutēju priekšā nospēlēt vismaz pāris spēles," sacīja Gulbis, kurš atzina, ka šobrīd, kad viņam savainots labais plecs, nav viegli atsist augsti lidojošas bumbiņas.

Kā zināms, vasaras sākumā Gulbis aizkļuva līdz Francijas atklātā čempionāta pusfinālam, taču pēc tam ar noturīgu sniegumu nav izcēlies, spējot sasniegt divu "ATP World Tour 250" sērijas turnīru pusfinālus Kualalumpurā un Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!