Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko, kas šonedēļ veiksmīgi startē prestižajā Dohas turnīrā, sacensības bija plānojusi uzsākt no kvalifikācijas, bet tagad jau tikusi līdz pusfinālam, sportisti citē WTA sacensību mājaslapa internetā.

Pirms Dohas turnīra Ostapenko šogad bija guvusi vienu uzvaru pamatsacensībās, bet tagad ar četrām uzvarām aizcīnījusies līdz pusfinālam, kas ir viņas karjeras pagaidām augstākais sasniegums pieaugušo tenisā.

"Sākumā domāju, ka man te būs jāspēlē kvalifikācijā, taču tad dažas atteicās un iekļuvu pamatsacensībās. Uzvara pēc uzvaras, spēle uzlabojās. Patīkami, ka esmu vēl šeit," saka 18 gadus vecā Latvijas tenisiste.

Piektdienas vakarā Ostapenko pusfinālā tiksies ar vācieti Andreu Petkoviču, kura pasaules rangā ieņem 27. vietu. Ostapenko atrodas 88. vietā. Abas tenisistes līdz šim savā starpā nav tikušās. Viņu spēle sāksies pulksten 18:30 pēc Latvijas laika.

"Es viņas spēles redzēju pērn Lincas turnīrā, un tad pie sevis noteicu, ka šī meitene ir talantīga un var pārsteigt sieviešu tenisa tūri. Patīkami, ka man izrādās ir labas pareģošanas spējas," par jauno latvieti saka Petkoviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!