Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien izstājās no prestižā Indianvelsas turnīra dubultspēļu sacensībām, kurā startēja kopā ar vācieti Jūliju Gērgesu.

Dubultspēļu turnīra pirmās kārtas spēlē Latvijas un Vācijas duets divos setos ar 3-6, 4-6 piekāpās Sanjai Mirzai no Indijas un Barborai Stricovai no Čehijas. Šis duets turnīrā izlikts ar ceturto numuru.

Ostapenko gan turpina vēl cīņu Indianvelsas turnīra vienspēlēs. Šajās sacensībās viņai piektdien gaidāms otrās kārtas mačs pret slovākieti Dominiku Cibuļkovu, kura izlikta ar piekto numuru. Līdz šim abas tenisistes augstākā līmeņa mačos savā starpā tikušās vienu reizi – pērn Īstbornas turnīrā uz zālāja ar 6-3, 6-3 pārāka bija slovākiete.

Indianvelsas turnīrā sieviešu vienspēļu turnīrā dalību vēl nav sākusi Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova, kura izsēta ar 22. numuru, bet pasaules rangā atrodas 23. vietā. Sevastovai pirmā kārta bija brīva, bet otrās kārtas mačā viņas pretiniece būs amerikāniete Lorēna Deivisa, kura pasaules rangā atrodas 38. vietā. Abas tenisistes savā starpā tikušās vienu reizi – 2013. gadā Oklendas turnīrā ar 6-2. 7-6 (7:2) uzvarēja Sevastova.

Visticamāk, Sevastovas un Deivisas mačs notiks sestdien.

Indianvelsā vīriešu vienspēlēs startēja Ernests Gulbis, kurš kvalifikācijas pirmās kārtas spēlē ar 4-6, 6-7 (5:7) zaudēja Kazahstānas pārstāvim Aleksandram Bubļikam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!