Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko, pateicoties svētdien izcīnītajai uzvarai Luksemburgas WTA "International" turnīra finālā, pirmdien publicētajā WTA rangā pakāpusies no 63. uz 44. vietu.

Ostapenko finālspēlē ar rezultātu 6-4, 6-1 pieveica vācieti Jūliju Gērgesu, kura rangā atkāpusies no 26. vietas uz 28. pozīciju. Visticamāk, Ostapenko šī bija pēdējā spēle šajā sezonā, jo viņai pagaidām nav plānota dalība sacensībās.

Savukārt Latvijas vadošās tenisistes godu pagaidām saglabājusi Anastasija Sevastova, kura gan piedzīvojusi trīs vietu kritumu un tagad ieņem 27. pozīciju pasaulē.

Liepājniece ceturtdien Maskavas WTA "Premier" turnīra otrās kārtas spēlē ar rezultātu 5-7, 6-3, 3-6 piekāpās Kristīnai Mladenovičai no Francijas. Sevastova Kremļa kausa izcīņā pagājušajā gadā sasniedza pusfinālu, tāpēc šogad izcīnītie 55 punkti nebija pietiekami daudz, lai kaut saglabātu iepriekšējo punktu daudzumu.

Tāpat viņa zaudēja izredzes kvalificēties otrā līmeņa sezonas noslēguma turnīram "WTA Elite Trophy", kas notiek Ķīnā.

Pa vienu vietu augstāk rangā pakāpusies 207. vietā esošā Diāna Marcinkēviča, 516. pozīciju ieņem Daniela Vismane, 891. – Kamilla Bartone, bet 1097. - Margarita Ignatjeva.

WTA vienspēļu ranga labāko trijniekā izmaiņas nav notikušas, šīs pozīcijas saglabājot Ešlijai Bārtijai, Karolīnai Plīškovai un Naomi Osakai.

Savukārt kritienu no ceturtās vietas uz astoto pozīciju piedzīvojusi Ukrainas tenisiste Elina Svitoļina. Ceturto pozīciju tagad ieņem Bjanka Andresku, bet viņai seko Simona Halepa, Petra Kvitova un Belinda Benčiča. Labāko desmitnieku noslēdz Serēna Viljamsa un Kiki Bertensa.

Vīru konkurencē no 133. uz 196. vietu ATP rangā atkāpies Ernests Gulbis, kurš svētdien nepabeidza Stokholmas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra kvalifikācijas pirmo kārtu. Pērn viņš Zviedrijas galvaspilsētā sasniedza turnīra finālu.

Mārtiņš Podžus ieņem ranga 428. vietu, Jānis Podžus - 1398., Artūrs Lazdiņš - 1520., bet Mārtiņš Rocēns - 1539.

Ranga augšgalā lielas izmaiņas nav notikušas. Novāks Džokovičs saglabājis pirmo vietu, bet viņam seko Rafaels Nadals, Rodžers Federers, Daniils Medvedevs, Dominiks Tīms, Aleksandrs Zverevs un Stefanoss Cicipass.

Uz astoto pozīciju pakāpies Kei Nišikori, kurš apdzinis Karenu Kačanovu, bet labāko desmitnieku noslēdz Roberto Bautista Aguts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!