Foto: AFP/Scanpix/LETA
Ar abām Latvijas vadošajām raketēm Jeļenu Ostapenko un Anastasiju Sevastovu karjeras laikā spēlēts vairākkārt, tāpēc iespējams paredzēt, kas sagaidāms laukumā, otrdien pirms nākamajā dienā gaidāmā Latvijas un Igaunijas izlašu tenisa turnīra sarunā ar Igaunijas sabiedriskās raidorganizācijas ziņu portālu "ERR" teica Anete Kontaveita.

Trešdien un ceturtdien Tallinā gaidāmais Igaunijas un Latvijas tenisa turnīrs norisināsies iekštelpās uz cietā seguma.

Sākotnēji bija paredzēts, ka "Merks Cup" ("Merko Cup") turnīrs "Tondi" tenisa centrā notiks ārā uz māla seguma, taču turpmākās dienas Tallinā solās būt apmākušās un lietainas, tāpēc pieņemts lēmums par sacīkšu aizvadīšanu iekštelpās.

Ja spēles būtu notikušas uz māla seguma, zem jautājuma zīmes būtu Kaias Kanepi dalība. Viņa sarunā ar "ERR" atklāja, ka šosezon lielākoties plāno piedalīties cietā seguma turnīros. Tāpat uz māla viņa nealkst spēlēt, jo jau ilgstoši cīnās ar kājas traumām.

Savukārt viņas tautiete un WTA ranga 22. numurs Kontaveita turnīru sagaida bez īpašām raizēm.

"Trenējos tā, kā to darītu parasti. Daudz laika esmu pavadījusi treniņos – vairāk spēlēju tenisu, bet mazāk darbojos ar pamatuzdevumiem," skaidroja Kontaveita. "Jūtos patiesi labi un esmu gatava rītdienas duelim."

Tallinā gaidāmajā turnīrā Kontaveitai pirmais mačs paredzēts ar Sevastovu, bet pret Ostapenko būs jāspēlē dienu vēlāk.

"Jau iepriekš vairākkārt esmu spēlējusi ar abām dāmām, tāpēc aptuveni zinu, ko sagaidīt laukumā," atklāja igauniete. "Šodien savā galvā jau veicu sagatavošanos spēlei."

Igauniete ar Ostapenko tikusies divreiz, abās spēles svinot uzvaras. Pēdējo savstarpējo maču tenisistes aizvadīja 2018. gada "Australian Open", kad Kontaveita ar rezultātu 6-3, 1-6, 6-3 bija pārāka trijos setos. Savukārt Sevastovu tenisiste pieveikusi divos no trim mačiem. Tenisistes pēdējo spēli aizvadīja tieši pirms Covid-19 pandēmijas, turnīrā Dohā divos setos triumfējot Kontaveitai.

Savukārt to, kā pandēmijas izraisītā pauze būs ietekmējusi tenisistes spēlētprasmes, varēs redzēt laukumā. "Nemāku teikt, tas būs redzams rīt kortā," smejoties teica Kontaveita. "Lai arī jūtos labi, sacensībās vienmēr ir uztraukums."

Turnīra atklāšanas ceremonija paredzēta trešdien pēc trešās mača, kas būs vīru dubultspēle. Savukārt otrdienas vakarā turnīra dalībniekiem plānotas vakariņas ar Tallinas mēru.

Igaunijas-Latvijas izlašu sacīkstē tenisā viens otram pretī stāsies labākie Baltijas kaimiņvalstu astoņi tenisisti un tenisistes. Turnīrā būs kopā 11 spēles – astoņas vienspēles un trīs dubultspēles, no kurām viena būs jauktā dubultspēle.

Latvijas izlases sastāvā turnīrā būs Jeļena Ostapenko (WTA 41.), Anastasija Sevastova (WTA 43.), Ernests Gulbis (ATP 162.) un Kārlis Ozoliņš (ATP 1133., ITF Jun. 6.). Tieši šī četrotne šogad bija Latvijas izlases kodolā Federāciju kausa un Deivisa kausa spēlēs.

Igauniju pārstāvēs ziemeļu kaimiņu spēcīgākās raketes Anete Kontaveita (WTA 22.), Kaia Kanepi (WTA 99.), Jirgens Zops (ATP 540.) un Vladimirs Ivanovs (ATP. 738.).

Profesionālā tenisa sezona atsāksies augustā, bet līdz tam tenisisti piedalās dažādos paraugturnīros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!