Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova šodien Andoras "WTA 125" turnīra pirmajā kārtā pēc divu gadu pārtraukuma atgriezīsies laukumā ar maču pret Irenu Buriljo-Eskoriuelu no Spānijas.

Cīņa Sevastovai, kura neatrodas pasaules rangā, ar pasaules ranga 260.raketi centrālajā laukumā sāksies ne ātrāk kā plkst.18.

Abas tenisistes līdz šim nav tikušās.

Mača uzvarētāja otrajā kārtā tiksies ar cīņas, kurā sacentīsies sacensībās ar ceturto numuru izsētā Dajana Jastremska no Ukrainas (WTA 106.) vai neitrālā sportiste Jekaterina Makarova (WTA 168.), uzvarētāju.

Spāniete šogad no 60 aizvadītajām cīņām ir uzvarējusi 29. Buriljo-Eskoriuela lielākoties spēlē Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) ranga turnīros, kur ir izcīnījusi četrus titulus.

Savukārt 33 gadus vecā Sevastova pēdējo spēli profesionālajā tenisā izvadīja pirms gandrīz diviem gadiem. Pa šo laiku viņa kļuva par māmiņu. Sacensībās Andorā viņa saņēma rīkotāju īpašo ielūgumu.

Latvijas tenisiste jau 2013.gadā traumu dēļ bija uz laiku pārtraukusi sportistes karjeru, taču atgriezās kortos 2015.gadā un sasniedza savu labāko rezultātu.

Karjeras laikā viņa ir izcīnījusi četrus WTA titulus - 2010.gadā Oeirašā, 2017.gadā Maljorkā, 2018.gadā Bukarestē un 2019.gadā Jūrmalā. Vēl četros turnīros 2016. un 2018.gadā liepājniece sasniedza finālus. Spānijas tenisistes kontā uzvaru WTA turnīros nav.

"Grand Slam" turnīros Sevastovas labākais sasniegums ir 2018.gada ASV atklātajā čempionātā sasniegtais pusfināls, iepriekšējos divus gadus spēlējot ceturtdaļfinālā. 2018.gadā Sevastova WTA rangā sasniedza rekordaugsto 11.vietu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!