Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisa pirmā rakete Jeļena Ostapenko šodien Dubaijas "WTA 1000" sērijas turnīra otrās kārtas spēlē tiksies ar rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušo Šveices sportisti Lulu Sunu.

Spēle būs kā trešā pēc nozīmes otrajā kortā un varētu sākties ne ātrāk par plkst.12 pēc Latvijas laika. Portāls "Delfi" piedāvās mača teksta tiešraidi.

Ostapenko WTA rangā atrodas devītajā vietā un ar tādu pašu numuru izsēta arī turnīrā, savukārt Suna atrodas 181.pozīcijā. Abas tenisistes iepriekš karjerā savā starpā nav spēlējušas.

Astotdaļfinālā šī mača uzvarētāja tiksies ar krievieti Annu Kaļinskaju (WTA 40.) vai spānieti Kristinu Buksu (WTA 67.).

Pirmās kārtas mačā Ostapenko ar 5-7, 6-2, 6-3 pārspēja kvalifikāciju pārvarējušo ķīnieti Vanu Sjijui (WTA 64.), bet Suna ar 6-4 uzveica spānieti Paulu Badosu (WTA 74.), nesenajai ranga vicelīderei izstājoties pēc pirmā seta.

Ostapenko iepriekšējā nedēļā Dohas "WTA 1000" turnīrā sasniedza trešo kārtu, kurā ar 0-6, 3-6 piekāpās baltkrievietei Viktorijai Azarenkai - visi trīs šīs sezonas zaudējumi Ostapenko ir pret šo pretinieci. Rīdziniece šosezon paguvusi izcīnīt jau divus titulus, uzvarot "WTA 500" turnīros Adelaidē un Lincā.

Suna lielākoties spēlē Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) līmeņa turnīros.

Svētdien Ostapenko pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoka Dubaijā sāka arī dubultspēļu sacensības, pārvarot pirmo kārtu.

Turnīrs Dubaijā cietā seguma kortos norisināsies līdz 24.februārim.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!