Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien, 4. martā, publicētajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) ranga sarakstā saglabājusi desmito pozīciju, bet pēc turnīra ASV pilsētā Ostinā kāpumu rangā veikušas Darja Semeņistaja un Anastasija Sevastova.

Ostapenko rangā šajā nedēļā pozīciju nav mainījusi, un viņa joprojām ir starp desmit labākajām pasaules tenisistēm. Nākamais turnīrs viņai Indianvelsā, kur risināsies "WTA 1000" sērijas sacensības.

Jaunu karjeras rekordu pēc otrās kārtas sasniegšanas "WTA 250" līmeņa turnīrā uzstādījusi Semeņistaja, kura pēc piecu pozīciju kāpuma tagad ieņem 110. vietu, turpinot tuvoties labāko simtniekam. Viņa Indianvelsas turnīrā piedalīsies kvalifikācijā.

Diāna Marcinkeviča ieņem 316. vietu, kas ir par četrām vietām zemāk nekā pagājušajā nedēļā, bet Daniela Vismane pakāpusies par 15 vietām un ierindojas 369. vietā. Savukārt Sevastova pēc ceturtdaļfināla sasniegšanas Ostinā veikusi 101 pozīcijas kāpumu un tagad atrodama 384. vietā.

No Latvijas tenisistēm WTA rangā atrodamas arī Kamilla Bartone (751.), Margarita Ignatjeva (1132.), Valērija Kargina (1172.) un Anna Ozerova (1282.).

Ranga pirmajā desmitniekā izmaiņu šonedēļ nav. Pirmā joprojām ir poliete Iga Švjonteka, kurai seko baltkrieviete Arina Sabaļenka un amerikāniete Korija Gofa, ceturtā ir Jeļena Ribakina no Kazahstānas, piekto vietu ieņem amerikāniete Džesika Pegula, sestā ir tunisiete Onsa Žabēra. Septitajā vietā ierindojas Markēta Vondroušova, astotā ir ķīniete Džena Cjiņveņa, bet labāko desmitnieku noslēdz grieķiete Marija Sakari un Ostapenko.

Dubultspēļu rangā Ostapenko ieņem 23.vietu, bet Semeņistajai kāpums par piecām vietām un viņa atrodas 156.vietā, Vismane atrodama 162. vietā, Marcinkēviča – 224., Bartone – 502. Vēl dubultspēļu rangā ir Ignatjeva (715.), Ozerova (1111.), Kargina (1420.) un Marija Semeņistaja (1517.)

Dubultspēļu ranga līdere ir Elise Mertensa no Beļģijas, kurai seko taivāniete Suveja Sje un austrāliete Storma Hantere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!