Foto: EPA/Scanpix/LETA

Slavenais īrs Konors Makgregors, kurš iecerējis savu atgriešanos oktagonā, šogad no antidopinga darbinieku puses bijis visvairāk pārbaudītais "Ultimate Fighting Championship" (UFC) cīkstonis.

Kopš 1. janvāra Makgregors pārbaudīts jau piecas reizes, kamēr pie citiem UFC cīkstoņiem antidopinga darbinieki nav devušies vairāk par divām reizēm, ziņo BBC.

Bijušais UFC čempions Makgregors pēdējās nedēļās vairākkārt izteicies, ka šovasar atgriezīsies sportā, kaut gan viņš nav cīnījies jau kopš 2021. gada. Kā 35 gadus vecā īra pretinieks viņam nozīmēts amerikānis Maikls Čendlers, taču UFC vēl nav oficiāli noteikusi cīņas datumu.

Makgregors sacēla vētru, kad viņš pēc savas pēdējās cīņas - zaudējuma pret Dastinu Porjē - izstājās no ASV Antidopinga aģentūras (USADA) pārbaudāmo sportistu pulka. Cīņā īrs lauza kāju, taču antidopinga programmā atgriezās pagājušajā gadā. Tiesa, UFC ir pārtraukusi sadarbību ar USADA un nu sastrādājas ar "Drug Free Sport International".

2015. gadā Makgregors ieguva UFC čempiona titulu pusvieglajā svarā. Gadu vēlāk viņš izcīnīja arī vieglā svara čempiona jostu, kļūstot par pirmo cīnītāju UFC vēsturē, kam vienlaicīgi pieder divas jostas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!