Foto: F64

Reaģējot uz biedru iesniegumu, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja LOK Ģenerālo asambleju, kurā tiks vēlēts organizācijas prezidents, vienojusies rīkot 4.jūnijā, trešdien paziņoja LOK.

Prasībā LOK prezidenta vēlēšanas rīkot agrāk, nekā tas plānots sākotnēji, vēstulē vienojās 21 sporta federācija.

LOK Ģenerālās asamblejas pārskata un vēlēšanu sesijai saskaņā ar LOK statūtu 7.7.punktu ir jānotiek reizi četros gados, un tajā tiek vēlēti LOK individuālie locekļi, LOK vadība, LOK Izpildkomitejas un LOK revīzijas komisijas locekļi.

Saskaņā ar 2023.gada 30.martā pieņemto LOK Ģenerālās asamblejas sastāva veidošanas un vēlēšanu nolikumu visām kandidatūrām jātiek pieteiktām vienu mēnesi pirms sesijas, šajā gadījumā - līdz 7.maijam.

Par Ģenerālās asamblejas norises vietu un laiku LOK informēs vēlāk.

Jau ziņots, ka Ģenerālās asamblejas norisi pieprasījušās federācijas uzskata, ka pašreizējais LOK prezidents Jānis Buks ir nepietiekami cīnījies par sporta finansējumu un kopējām interesēm. Buks darbu LOK būtu gatavs turpināt.

Vēstuli parakstījušās federācijas, kas vairumā gadījumu pārstāvēto sportistu skaita ziņā ir salīdzinoši nelielas, atsaucās uz faktu, ka Buks, kurš amatā ir kopš pērnās vasaras, pats iepriekš norādījis, ka strādās tikai līdz nākamajām LOK prezidenta vēlēšanām un uz atkārtotu termiņu nekandidēs.

Tradicionāli LOK Ģenerālā asambleja ar amatpersonu vēlēšanām notiek pēc olimpiskajām spēlēm, nevis pirms tām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!