Foto: Publicitātes foto
Arī pēc piektdien aizvadītās otrās pilnās Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes dienas līderi medaļu ieskaitē ir Rīgas jaunie sportisti.

Kopumā Rīgas pašvaldība divās sacensību dienās tikusi pie 96 godalgām, no kurām 39 ir zelta, bet 34 - sudraba. Tāpat rīdzinieki tikuši pie 23 bronzas medaļām.

Uz otro vietu pakāpusies Jūrmala, kuras sportisti iekrājuši 35 godalgas - 15 zelta, 13 sudraba un septiņas bronzas. Savukārt uz trešo pozīciju ar 39 godalgām, no kurām 12 ir augstākā kaluma, nobīdīta Daugavpils.

Vēl vadošo sešiniekā pašlaik atrodas Ventspils, Liepāja un Jelgava.

Kopumā medaļas ieguvušas 42 pašvaldības.

Lielākā daļa sporta veidu jau ir noslēgušies, taču sestdien tiks aizvadītas arī pēdējās spēles volejbolā gan zēnu, gan meiteņu konkurencē, kā arī noslēgsies burāšanas sacensības.

Latvijas Jaunatnes olimpiāde 26 sporta veidos norisinās no 12. līdz 15.jūnijam Ventspilī, Liepājā, Brocēnos, Usmā un Jūrmalā. Sacensībās startē 75 pašvaldības no visas Latvijas, kuras pārstāv gandrīz 2500 dalībnieku.

Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde notiek reizi divos gados, kur labākie jaunie sportisti sacenšas pašvaldību komandu sastāvos 26 olimpiskajos sporta veidos, izcīnot ceļazīmi uz Eiropas Jaunatnes olimpiādi. 1992.gadā Latvijā notika pirmās Latvijas skolu olimpiskās dienas vasaras sporta veidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!