Foto: Publicitātes foto
Šajā nedēļas nogalē, Francijas pilsētā, Ruānā norisinājās Pasaules čempionāta pirmais posms enduro formulām uz ūdens, kur Latvijas piloti startējā divās internacionālās komandās –N.Lijcs "New Star 1" komandā, bet Uvis un Atis Slakteri "Balt –Yacht" komandā.
Internacionālā komanda "Balt-Yacht"ar Latvijas pilotiem Uvi un Ati Slakteriem, poli Barteku Maršaleku un krievu Staņislavu Kurcinovski izcīnija piekto vietu. Savukārt otra komanda ar Latvijas pilotu Lijcu pēc nopietnas avārijas tehnisku problēmu dēļ no sacensībām izstājās, kaut gan līdz tam bija trešie labākie.

Ruānas 24 stundu sacensības šogad norisinājās jau 51 reizi. Pagājušajā gadā "Balt - Yacht" komanda Ruānas posmā bija sestā, bet čempionāta kopvērtējumā ieguva bronzas medaļas.

"Esam priecīgi par komandas sasniegto rezultātu, jo šo sacensību kvalifikācijas līmenis ir ļoti augsts. Par to liecina kaut vai tas, ka tajās startē arī trīskārtējais F1 pasaules čempions Karella un, ka šīs ir vienas no avārijām bagātākajām sacensībām. Tās ir arī ļoti riskantas, jo notiek arī tumsā un tad ir grūti ieraudzīt straujajos Sēnas ūdeņos peldošus objektus, kuriem uzbraucot virsū, sekas var būt ļoti traģiskas.

Tā kā šogad neskatoties uz tehniskajām ķibelēm, kas laivu piemeklēja jau sacensību sākumā, esam izcīnījuši augstāku vietu nekā pagājušajā gadā, kad kopvērtējumā tikām pie bronzas medaļām, tad tagad nopietni gatavosimies nākošajiem posmiem, lai atkal cīnītos par medaļām," saka "Balt-Yaht" pilots Uvis Slakteris. 

Pirmo vietu izcīnija vairākkārtējie pasaules čempioni, Francijas komanda "Navikart".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!