Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Krievija turpinās cīnīties pret dopingu, kas jau ir vainagojies ar panākumiem, pavēstījis šīs valsts sporta ministrs Vitālijs Mutko.

Pēdējo nedēļu laikā Krievijas sporta pasauli ir pārsteiguši apjomīgi dopinga skandāli, kur iejaukti vairāki vieglatlēti.

"Krievija vienmēr būs valsts, kas nopietni un regulāri cīnīsies pret dopingu. Pēdējo četru gadu laikā esam veikuši lielu darbu un negrasāmies pie tā apstāties," izteicies Mutko. "Tuvākajā nākotnē realizēsim dzīvē izglītojošu programmu skolās, lai bērnus informētu par dopinga bīstamajām sekām."

Krievijas sporta ministrs uzskata, ka tuvākajā laikā vairs neviens šīs valsts sportists par dopinga lietošanu netiks diskvalificēts.

"Šobrīd vairākus vadošos sportistus aizdomās par dopinga lietošanu izmeklē Starptautiskā Vieglatlētikas savienība (IAAF). Savu darbu, piespriežot diskvalifikācijas vairākiem atlētiem, esam padarījuši. Protams, to darīt nebija patīkami, taču tas bija jāveic," norādīja Mutko, kurš piebilda, ka tagad dopinga apkarošanā tiek gaidīta arī lielāka aktivitāte no citām valstīm.

Janvārī par dopinga noteikumu pārkāpumiem tika diskvalificēti savulaik par olimpiskajiem čempioniem kronētie Krievijas soļotāji Sergejs Kirdjapkins, Valērijs Borčins un Olga Kaņiskina. Šāds liktenis piemeklējis arī pasaules čempionātu medaļniekus soļotājus Sergeju Bakuļinu un Vladimiru Kanaikinu. Tāpat diskvalifikāciju saņēmusi olimpisko spēļu čempione šķēršļu skrējienā Jūlija Zaripova un kādreizējā pasaules čempione daudzcīņā krieviete Tatjana Černova.

Tikmēr no Krievijas Vieglatlētikas federācijas prezidenta amata grasās atkāpties Valentīns Balahničevs, pamatojot to ar piedzīvotajiem dopinga skandāliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!