Foto: floorball.lv

"Rubenes" florbolistes sestdien "Arēnā Rīga", kur norisinās "Elvi florbola līgas" izšķirošās spēles par medaļām, sīvā cīņā ar 4:2 (1:0, 2:0, 1:2) uzvarēja NDD komandu, ceturto gadu pēc kārtas kļūstot par Latvijas čempionēm.

"Rubenes" komanda Latvijas čempionātā triumfēja desmito reizi, kamēr šīs komandas pieredzējusī spēlētāja Baiba Juruša valsts čempionāta finālā spēlēja 13 reizi karjerā.

Uzvarētājām divus vārtus guva Zeltīte Bankava, kura 15.minūtē atklāja rezultātu, bet pamatlaika pēdējā minūtē noņēma spriedzi šajā mačā, vairākumā gūstot ceturtos "Rubenes" vārtus. Tāpat valsts čempionēm izcēlās Liene Adamane un Zane Ziedone.

Pēc otrā perioda "Rubene" bija vadībā ar 3:0, taču NDD, kas otro gadu pēc kārtas ieguva sudraba medaļas, nepadevās un vienus vārtus pēc Gunitas Kārkliņas metiena 46.minūtē atguva. Intrigu spēlē atgrieza Santa Torstere, kura pēc Kārkliņas piespēles 55.minūtē rezultātu samazināja līdz minimumam.

Iespējas izglābties NDD samazinājās pēc Santas Mucenieces pārkāpuma, atstājot komandu mazākumā, bet to izmantoja pretinieces, panākot 4:2.

Par labāko šajā mačā uzvarētājām atzina Zeltīti Bankavu, bet NDD komandā labākās balva tka Gunitai Kārkliņai.

Regulārajā turnīrā abas komandas ieņēma pirmās divas vietas, bet "play-off" "Rubene" pusfinālā ar 3-0 pārspēja "Ķekavas Bulldogs" komandu, bet NND ar tādu pašu rezultātu pieveica "Ķekavu".

Abas komandas finālā tikās arī pērn, uzvaru ar 6:1 izcīnot "Rubenei".

NND aizvadīja tikai savu otro sezonu Latvijas spēcīgākajā līgā.

Jau ziņots, ka piektdien Latvijas čempionātā tika sadalītas bronzas medaļas, kur "Ķekava" dramatiskā cīņā ar 8:6 pieveica "Ķekavas Bulldogs". Šai komandai pie valsts meistarsacīkšu godalgām izdevies tikt jau septīto sezonu pēc kārtas.

Sestdien tiks noskaidroti medaļu ieguvēji arī "Elvi florbola līgā" vīriešiem. Vispirms plkst.16.30 par bronzu spēkosies Stalbes "Pārgaujas" un "Valmieras" komandas, bet vakara kulminācija būs plkst.19.45, kad cīņā par zeltu nūjas krustos pērnās sezonas čempione "Lielvārde"/"FatPipe" un šīs sezonas regulārā turnīra spēcīgākā komanda "Triobet"/"Ulbroka". Cīņu par zeltu tiešraidē varēs vērot Latvijas Televīzijas 7. kanālā.

Ceļā uz finālu lielvārdieši vispirms ar 4-0 pārspēja Liepājas "Kuršus", bet pēc tam ar 4-3 uzvarēja "Pārgauju". Savukārt "Triobet"/"Ulbroka" ceturtdaļfinālā ar 4-1 pieveica pērnās sezonas vicečempioni "Rockets", bet pusfinālā ar 4-2 tika pieveikta "Valmiera".

Lielvārdes komanda par Latvijas čempioni tika kronēta 2011./2012. gada sezonā un arī pērn. Regulārā turnīra beigās komandas spēlējošā trenera amatā Ati Blindu, kurš ir Latvijas meistarsacīkšu visu laiku rezultatīvākais spēlētājs, nomainīja Iļja Nazarovs, lai Blinds varētu vairāk uzmanības veltīt sniegumam laukumā.

Tikmēr "Triobet"/"Ulbroka" komanda pirmo reizi sasniegusi Latvijas čempionāta finālu. 2012. gadā un pērn tā tika pusfinālā, taču palika bez medaļām. Ulbrokas vienības florbolistam Jurim Gribustam šis būs sestais Latvijas čempionāta fināls pēc kārtas, iepriekšējās divas sezonas viņš pārstāvēja "Mogo-RTU"/"Rockets" komandu, bet pirms tam spēlēja Lielvārdē.

Savukārt "Valmieras" un "Pārgaujas" komandas Latvijas čempionāta pusfinālu bija sasniegušas pirmo reizi, līdz ar to kāda no vienībām pirmo reizi tiks pie medaļām.

Valmierieši ceturtdaļfinālā ar 4-3 pārspēja Kocēnu "Rubeni", bet pēc tam ar 2-4 piekāpās "Triobet"/"Ulbroka" florbolistiem. Tikmēr "Pārgauja" vispirms ar 4-3 pieveica titulētu Cēsu "Lekringu", bet pēc tam ar 3-4 zaudēja "Lielvārde"/"FatPipe" vienībai.

Pērn finālā Lielvārdes florbolisti ar 7:3 pārspēja "Mogo-RTU"/"Rockets" komandu.

"Elvi florbola līgas" fināls "Arēnā Rīga" norisinās otro gadu pēc kārtas. Pērn decembrī šeit tika uzņemts pasaules čempionāts vīriem, kurā Latvijas izlase palika desmitajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!