Foto: Publicitātes foto

Ar četriem maršrutiem šodien Rīgā sporta centrā "Kleisti" turpinās Pasaules kausa (PK) Centrāleiropas zonas posms jāšanas sportā.

Sacensības sāksies plkst. 10, kad tiks aizvadīts maršruts uz laiku ar 120 centimetrus augstiem šķēršļiem.

Savukārt plkst. 12 tiks aizvadīts otrais maršruts ar handikapu uz laiku. Sacensībās piedalīsies zirgi ar 6–7 gadu vecumu, kuriem būs jāpārvar 120/125 centimetrus augsti šķēršļi.

Trešajā maršrutā plkst. 15 norisināsies akumulācijas sacensības uz laiku ar Džokeri, kurās zirgiem būs jāpārvar 130 centimetru augsti šķēršļi.

Dienas noslēdzošais maršruts sāksies plkst. 18, un tajā sacensības notiks divās fāzēs ar 140 centimetrus augstiem šķēršļiem.

Ziņots, ka piektdien divos no četriem maršrutiem uzvaras svinēja Kristaps Neretnieks un Kristīne Egle.

Svētdien notiks vēl četri maršruti, tajā skaitā galvenais no tiem – "Grand Prix Rīga" –, kas dos ieskaites punktus Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Centrāleiropas zonā, kā arī punktus kvalifikācijai 2018. gada Pasaules spēlēm un 2019. gada Eiropas čempionātam. Sportistiem un viņu zirgiem galvenajā maršrutā būs jāpārvar līdz 160 centimetru augsti šķēršļi.

Rīgas posma sacīkstēs kopā startēs aptuveni 70 jātnieku ar 130 zirgiem no astoņām valstīm: Polijas, Somijas, Krievijas, Baltkrievijas, Rumānijas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas. Sacensības, kam piešķirta CSI2*–W/CSIYH1* kategorija, ir svarīgākais gada notikums Latvijas jāšanas sportā, un šogad notiek jau 26. gadu.

Sacensības visās dienās sākas plkst. 10. Maršrutu starplaikos skatītājiem ir iespēja vērot jāšanas disciplīnu paraugdemonstrējumus, iesaistīties atrakcijās, kas piemērotas visai ģimenei, kā arī izvizināties ar zirgiem un ponijiem.

Šogad sacensību kopējais balvu fonds ir 50 800 eiro.

Pērn Rīgā galvenajā maršrutā uzvarēja Igaunijas sportists Reins Pills ar zirgu Alfons RA. Labākais no Latvijas sportistiem bija Kristaps Neretnieks ar For Fan, izcīnot piekto vietu.

Pagājušajā gadā Neretnieks uzvarēja četros no deviņiem maršrutiem. No Latvijas jātniekiem Neretnieks ir guvis līdz šim lielākos panākumus Pasaules kausā. Viņš 2014. gadā Pasaules kausa finālsacensībās Francijā izcīnīja 19. vietu spēcīgāko pasaules jātnieku konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!