"Ja jūs redzējāt, mani zobi bija pirmais, kas iegrauzās šajā trofejā, jo mēs viņu bijām gaidījuši - visa komanda, visa ģimene un visi mani līdzjutēji ticēja man, ka mēs to varēsim izdarīt un paldies Dievam, mēs to izdarījām," pēc cīņas intervijā sacīja Latvijas bokseris Mairis Briedis.

Jau vēstīts, ka Latvijas bokseris Mairis Briedis sestdien, 26. septembrī, Minhenē Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālā pārspēja kubieti Junielu Dortikosu un izcīnīja Muhameda Alī vārdā nosaukto trofeju. Tāpat latvietis ieguva Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempionu jostu un žurnāla "The Ring" titulu.

Briedis Minhenē Dortikosu pārspēja pēc punktiem.

"Žēl, ka es nevarēju padalīties ar emocijām ar saviem līdzjutējiem un ar tiem cilvēkiem, kas ticēja man, kas lūdzās par mani un kas atsūtīja man ļoti enerģiskas un spēcīgas ziņas. Cerams, ka es padarīju jūs padarīju laimīgākus šovakar," pauda Briedis.

Viņš atzina, ka uzvaru bija ļoti gaidījuši gan viņa komanda, gan ģimene un līdzjutēji.

Atbildot uz intervētāja jautājumu, ko Briedis iesāks pēc cīņas, viņš atbildēja, ka viņu gaida lidojums uz Rīgu, kur lidostā viņu diemžēl sakarā ar Covid-19 ieviestajiem ierobežojumiem viņu fani nevarēs sagaidīt.

Komentējot pašu cīņas norisi, Briedis norādīja, ka pirmie roundi bija bīstami, kamēr viņš pierada pie pretinieka. "Pēc tam neriskējām un boksējām savu boksu," sacīja Briedis.

Viņš apsveica arī bokseri Bolotņiku, kas sestdien sasniedza "MTK Global" rīkotā boksa turnīra "Golden Contract" finālu pussmagajā svarā, sakot, ka "Latvija var lepoties ar mums diviem, bet mums arī daudz kas vēl ir priekšā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!