Foto: EPA/Scanpix/LETA
Ungārijas vīriešu handbola izlase otrdien svinēja uzvaru spraigā pasaules čempionāta mačā.

Ungāri A apakšgrupas vadošo komandu duelī ar rezultātu 29:28 (15:14) guva virsroku pār Vāciju.

Ungāri pirmajā puslaikā vienubrīd bija vadībā ar pieciem vārtiem, bet spēles otrajā nogrieznī lielākoties bija priekšā par 1-2 precīzu metienu tiesu. Tomēr vācieši izlīdzināja spēles gaitu un pēdējās minūtes ritēja punkts punktā.

58 sekundes pirms finālsvilpes Patriks Greckis ar saviem pirmajiem vārtiem spēlē panāca vāciešiem neizšķirtu 28:28, taču pēdējais vārds piederēja ungāriem. Kad līdz mača beigām bija palikušas četras sekundes, Matē Lēkai guva Ungārijai uzvaras vārtus un panāca 29:28.

Ungāriem pa astoņiem vārtiem guva Dominiks Matē un Bence Bānhidi, kamēr vāciešiem ar septiņiem precīziem metieniem atzīmējās Marcels Šillers.

A grupā otrdien notika viena spēle, jo pēc Kaboverdes izstāšanās Urugvaja saņēma tehnisko uzvaru ar rezultātu 10:0.

A grupā ar sešiem punktiem trīs spēlēs uzvarēja Ungārija, četri punkti bija Vācijai, divus punktus guva Urugvaja, bet Kaboverde palika bešā. Pirmās trīs izlases sasniedza nākamo posmu, bet ceturtās vietas ieguvēja čempionātu turpinās turnīrā par 25. pozīciju, taču jau tagad zināms, ka kaboverdieši paliks pēdējie.

Tikmēr B grupā negaidīti pārliecinošu uzvaru izcīnīja Polija, kas ar rezultātu 33:23 (13:11) apspēlēja Brazīliju. Poļiem pa sešiem vārtiem guva Šimons Sičko un Arkadjušs Morito.

Pirms tam Spānija ar rezultātu 36:30 (17:14) uzveica Tunisiju. Spāņiem desmit vārtus guva Anhels Fernandess Peress, bet tunisiešiem astoņreiz izcēlās Mohameds Amine Darmuls.

Apakšgrupā ar pieciem punktiem uzvarēja Spānija, četrus punktus guva Polija, divi punkti bija Brazīlijai, bet punkts - Tunisijai.

Ar pārliecinošu uzvaru pirmo posmu noslēdza titula aizstāvētāja Dānija, kas D grupā ar rezultātu 31:20 (15:10) apspēlēja Argentīnu. Dāņiem septiņus vārtus guva Mikels Hansens, kurš ir Daiņa Krištopāna komandas biedrs Francijas klubā Parīzes "Saint-Germain", bet argentīniešiem sešreiz atzīmējās Pedro Martiness Kami.

Vēl šajā grupā Bahreina ar iznākumu 34:27 (14:12) pārspēja Kongo Demokrātisko Republiku (KDR).

Grupā ar sešiem punktiem uzvarēja Dānija, četrus punktus paņēma Argentīna, divi punkti bija Bahreinai, bet KDR palika bešā.

Ar panākumu grupu turnīru noslēdza arī Horvātija, kas C apakšgrupā ar 26:24 (13:11) bija pārāka pār Kataru. Horvātiem sešus vārtus guva Manuels Štrleks.

Pirms tam Japāna ar 30:29 (16:12) uzvarēja Angolu.

C apakšgrupā pieci punkti un pirmā vieta bija Horvātijai, četrus punktus iekrāja Katara, trīs punkti bija Japānai, bet Angola palika bez punktiem.

Pirmā posma pēdējā dienā noskaidrojās vēl divas otrā posma apakšgrupas. Pirmo grupu ar četriem punktiem uzsāks Ungārija, trīs punkti būs Spānijai, pa diviem punktiem sākumā ir Vācijai un Polijai, punktu ņem līdzi Brazīlija, bet bez punktiem ir Urugvaja. Otrajā grupā četri punkti ir Dānijai, trīs iekrājusi Horvātija, pa diviem ir Katarai un Argentīnai, punkts ir Japānas rēķinā, bet Bahreina ir bešā.

Pasaules čempionāts handbolā Kairā un tās apkārtnē norisināsies no 13. līdz 31.janvārim. Pamatturnīra pirmajā posmā 32 komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām katrā. Otro posmu sasniegs katras grupas trīs labākās komandas.

Pirms diviem gadiem Dānijā un Vācijā notikušajās meistarsacīkstēs savu pirmo titulu vēsturē izcīnīja dāņi, kuri finālā ar 31:22 uzveica norvēģus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!