Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks sestdienas vakarā Polijas pilsētā Vroclavā ar tehnisko nokautu nosargāja sev piederošās čempiona jostas Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) versijās smagajā svarā.

Usiks devītajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica Lielbritānijas bokseri Danielu Dubuā, svinot uzvaru arī savas karjeras 21. profesionālajā cīņā. Nu jau 14 dueļus viņš noslēdzis priekšlaicīgi.

Tikmēr vien 25 gadus vecajam Dubuā šis bija otrais zaudējums 21. cīņā.

Usiks uzvaru šajā cīņā svinēja vien pāris dienas pēc Ukrainas neatkarības dienas, kas bija 24. augustā.

Cīņa iesākās nedaudz piesardzīgā un izlūkošanās manierē, kaut gan Usikam izdevās trāpīt pāris labus sitienus galvā. Tikmēr Dubuā īsti neizdevās atrast vājākus punktus ukraiņa sniegumā. Trešajā raundā brits centās uzņemties lielāku iniciatīvu un arī trāpīja pāris sitienus ķermenī, bet vienā no kombinācijām Uksiks trāpīja divus labus sitienus pa galvu.

Piektajā raundā Dubuā trāpīja Usikam zem jostas vietas, kas viņā izsauca lielas sāpes. Viņš ilgu laiku pavadīja, sēdot uz grīdas, bet pēc pāris minūšu atelpas brīža bija gatavs turpināt divcīņu. Tiesnesis brīdināja Dubuā, ka par netīru cīņu var sekot viņa diskvalifikācija. Pēc šī pavērsiena cīņa kļuva aktīvāka, abi bokseri arvien vairāk sāka nerespektēt viens otru. Šī raunda laikā Ukrainas bokseris trāpīja pāris labus sitienus, kamēr britam efektīvu sitienu bija mazāk.

Pirmajos sešos raundos pārsvars piederēja Usikam. Dubuā vairāk centās strādāt uz sitieniem korpusā. Septītajā raundā ukrainis sev raksturīgi sāka kāpināt tempu, bet astotā raundā beigās brits pēc veiksmīgas Usika sitienu sērijas bija spiests nosēsties uz ceļgala. Tiesnesis sāka laika atskaiti, taču Dubuā sagaidīja raunda noslēgumu un devās uz savu stūri.

Devītajā raundā Usiks apņēmīgāk devās uzbrukumā, kamēr Dubuā šķietami bija palicis lēnāks. Tieši šajā raundā Ukrainas bokseris teicami ar labo roku trāpīja galvā, Dubuā vēlreiz nokrita uz ceļgaliem un vairs nepaguva piecelties.

Pēc cīņas Dibuā komanda gan apstrīdēja situāciju piektajā raundā, jo tika uzsvērts, ka sitiens Usikam nemaz neesot bijis zem jostas vietas. Tikšot iesniegta apelācija un pieprasīts revanšs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!