Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Nedēļas nogalē Bahreinā tiks dots starts jaunajai Pirmās formulas sezonai. Kamēr Maksa Verstapena un "Red Bull" pēdējo gadu dominance titulu cīņas šobrīd padara simboliskas, nākotnes vīzijās "Ferrari" virpina rokā Lūisa Hamiltona kārti, bet latvieši klusībā pie sevis loka Tomasa Štolcermaņa vārdu.

Vidējais Latvijas sporta fans, izvēloties sporta notikumus, kam sekot, kopumā ir gana konservatīvs un pat mazliet izlepis – lielākoties mums vajag, lai piedalās kāds latvietis, un vēlams – uz kaut ko tur arī pretendē. Nav daudz sporta veidu, kam izdevies šo kodu uzlauzt, bet viens no tādiem ir Pirmā formula – sacensības, kur neviens latvietis nav bijis šāviena attālumā, taču fanu bāze Latvijā ir pat ļoti solīda. Šās nedēļas beigās Bahreinā ies vaļā 75. F-1 sezona, slēgsim iekšā televizorus, skatīsimies un arī klausīsimies – kā dzied motori un ko stāsta komentētāji, kas šosezon būs it kā jauni, bet vienlaikus – veci. Šoreiz pirmo un droši vien pēdējo reizi "Bufetes" vēsturē – pusotrs vadītājs un pusotrs viesis: F-1 komentētāju duets Jānis Janševics un Ģirts Timrots, kuru droši var dēvēt par motoru sporta speciālistu gan Latvijas, gan pasaules mērogā.

"Bufete" ir podkāsts par sportu, kas pulsē ar regularitāti reizi nedēļā un ko veido Latvijas sporta saimniecībā labi atpazīstamas mediju personības – "Delfi" sporta nodaļas galvenais redaktors Ingmārs Jurisons un tv3.lv sporta redaktors Jānis Janševics. Aicinot studijā arī trešo sarunu biedru, podkāsta viesi, katrā no epizodēm apmēram stundas garumā apspriež Latvijas un pasaules sporta aktualitātes. Audio versijā podkāstu iespējams klausīties arī "Spotify", "Apple Podcasts" un "Podbean" platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!