Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Šovasar Teksasā risināsies līdz šim boksā neredzēts šovs – leģendārais Maiks Taisons tiksies ar "YouTube" zvaigzni Džeiku Polu, bet visu atspoguļos "Netflix", vēsta ESPN.

Divu paaudžu duelis notiks Teksas štata pilsētā Ārlingtonā 20. jūlijā. Strauji augošajai straumēšanas platformai "Netflix" tā būs pirmā cīņu sporta veidu straumēšana tiešraidē un tikai trešais sporta pasākums tiešraidē. Pagājušā gada 1. novembrī Pola un viņa padomnieka Nakisas Bidarjana izveidotā kompānija "Most Valuable Promotions (MVP)" parakstīja vienošanos ar "Netlfix" par boksa cīņas šova aizvadīšanu un tagad kā pretinieks izvēlēts leģendārais Taisons.

"Džeiks Pols pret Maiku Taisonu – tā būs sapņu cīņa, kas iespējama vienreiz dzīvē. Tāpēc paredzu, tas būs skatītākais boksa notikums mūsdienu boksa vēsturē," paziņojumā citēts Bidarjans.

Šobrīd nav skaidrs, kā Teksasas Licencēšanas un regulēšanas departaments, kas štatā nosaka un regulē cīņas sporta veidus, rīkosies, jo oficiālas cīņas statuss var izpelnīties lielu kritiku. Tāpēc izziņotais pasākums vēl nav klasificēts kā profesionāļu cīņa vai vienkārši šovs.

Taisons ir viens no visu laiku izcilākajiem smagsvara bokseriem, bet viņš vairs nav aktīvs bokseris un vasarā viņam apritēs 58 gadi. Pols ir vairāk nekā divas reizes jaunāks (viņam ir 27 gadi).

Tomēr Taisons ir ļoti labā fiziskā formā, par ko daudzi var pārliecināties sociālajos tīklos publicētajos video. Taisonam nav bijis profesionāļu cīņas kopš 2005. gada, kad pēc diviem zaudējumiem pēc kārtas viņš atvadījās no boksa. No 1987. līdz 1990. gadam Taisons bija neapstrīdams čempions smagajā svarā.

"Gadu gaitā [Pols] ir ievērojami audzis kā bokseris, tāpēc būs ļoti jautri redzēt, ko "bērna" griba un ambīcijas var paveikt ar visu laiku izcilākā boksera pieredzi un spējām," paziņojumā saka Taisons.
2020. gadā Pols ienāca cīņas sportā, pieveicot bijušo NBA basketbolistu Neitu Robinsonu. Cīņu vakarā šis duelis bija viens no iesildošiem pirms ringā kāpa Taisons un Rojs Džounss juniors. "Aplis ir noslēdzies, tāpēc būs vēl jo interesantāk skatīties cīņu. Viņa boksa ceļš sākās vakarā, kad es cīnījos ar Roju Džounsu," piebilst Taisons.

Pols profesionāla karjerā ir uzvarējis deviņās no desmit cīņām, sešās no tām pretinieku nokautējot. "Youtube" zvaigzne neslēpj, ka tuvākos gados plāno aktīvi gūt boksera pieredzi, lai kādu dienu varētu arī pacīnīties par pasaules čempiona titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!