Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas vadošais skeletonists Martins Dukurs piektdien pasaules čempionātā Altenbergas trasē ierindojās ceturtajā vietā un palika bez godalgas, piekāpjoties trīs Vācijas skeletonistiem.

Bez medaļas pasaules čempionātā seškārtējais čempions Martins Dukurs palika pirmo reizi kopš 2009. gada. Toreiz Leikplesidas trasē 24 gadus vecais Martins Dukurs ieņēma 11. vietu, bet no nākamās sezonas siguldietis sāka savu dominanci pasaules skeletonā.

Martins Dukurs jau pēc pirmās dienas bija ceturtajā vietā, un bija vajadzīgs diezgan liels brīnums, lai pakāptos kādu pozīciju uz augšu. Tas nenotika, viņš trešajā braucienā uzrādīja sesto rezultātu, bet ar ceturtajā braucienā uzrādīto otro ātrāko laiku nepietika, lai tiktu pie medaļas.

Četru braucienu summā Martins Dukurs jaunajam pasaules čempionam Kristoferam Grotēram piekāpās 0,57 sekundes. Grotērs Vācijai nodrošināja pirmo zelta medaļu 20 gadu laikā, un viņam sīvi bija jāspēkojas ar saviem tautiešiem. Grotērs Akselu Jungku apsteidza par nieka 0,02 sekundēm, bet Aleksandru Gasneru – par 0,05 sekundēm.

Otrs latvietis Tomass Dukurs ierindojās septītajā pozīcijā, līderim zaudējot 1,82 sekundes.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!