Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā (PČ) Kanādā guva tikai 11 vārtus sešās spēlēs un izcēlās ar zemāko komandas rezultativitāti kopš atgriešanās elites grupā 1997.gadā, liecina organizatoru piedāvātā statistika.
Vēl nekad PČ Latvija nebija guvusi tik maz vārtu. Līdz šim vismazāk gūto vārtu (12) bija trīs PČ pēc kārtas - 2004.gadā Čehijā, 2005.gadā Austrijā un 2006.gadā Latvijā. Nepārspēts rekords ir 37 vārti, kas tika gūti astoņās 1997.gada PČ spēlēs.

Pieci spēlētāji PČ beidza ar trim rezultativitātes punktiem. Līdzīgi bija tikai 2006.gadā Rīgā, kad rezultatīvākais komandā ar trim gūtiem vārtiem bija Aleksandrs Semjonovs. Tagad neviens nespēja gūt vairāk par diviem. Lauris Dārziņš, Herberts Vasiļjevs un Miķelis Rēdlihs guva pa 2 vārtiem un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, bet Mārtiņa Cipuļa un Mārtiņa Karsuma statistika bija 1+2. Karsumam bija nepieciešamas divas spēles. Pagājušā čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Latvijas komandā Kaspars Daugaviņš neguva nevienu punktu.

Jau ziņots, ka Latvija pirms ceturtdaļfināliem 16 komandu rangā ieņem pēdējo vietu pēc metienu precizitātes - ar 6,04 procentiem. No 182 metieniem 172 tvēra vārtsargi, bet viena ripa tika raidīta tukšos vārtos.

Pieciem Latvijas hokejistiem PČ izdevās aizvadīt ar pozitīvu lietderības koeficientu - Mārtiņam Karsumam (+3), kurš komandai pievienojās tikai divās pēdējās spēlēs, Georgijam Pujacam (+2), Laurim Dārziņam, Armandam Bērziņam un Krišjānim Rēdliham (visiem +1). Toties -5 nopelnīja Agris Saviels, Juris Štāls un Raitis Ivanāns, liecina organizatoru statistika.

Vidēji 19 minūtes un 8 sekundes spēlē uz ledus pavadīja Arvīds Reķis, no kura daudz neatpalika Guntis Galviņš (19:05). Miķelis Rēdlihs izpildīja visvairāk metienu - 24, Cipulis - 19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!