Trešo vietu pasaules hokeja čempionātā augstākajā divīzijā izcīnīja Somija, kas ar 4:0 (2:0, 0:0, 2:0) pārliecinoši uzvarēja Zviedriju.
Pirmā perioda 12.minūtē rezultātu atklāja Somijas izlases spēlētājs Anti Pīlstrēms, bet pēc divām minūtēm pārsvaru dubultoja Janne Niskala.

Otrajā trešdaļā vārti netika gūti. Trešā perioda sākumā otro reizi spēlē izcēlās Pīlstrēms, bet nepilnas trīs minūtes pirms mača beigām jau tukšos zviedru vārtos, turklāt mazākumā, ceturto ripu raidīja Miko Koivu.

Svētdien plkst.20 sāksies finālspēle starp mājiniekiem kanādiešiem un Krieviju.

Šogad ne Kanādas, ne Krievijas hokejisti turnīrā vēl nav zaudējuši nevienā spēlē. Kanādas valstsvienība pretendē uz 25. pasaules čempionu titulu, kā arī ir apņēmusies kļūt par pirmo komandu 22 gadu laikā, kas pie pasaules čempionāta zelta medaļām tiek savās mājās. 1986.gadā to Maskavā izdevās paveikt PSRS hokejistiem.

Pie pasaules čempionāta zelta medaļām krievi nav tikuši kopš 1993. gada. Pirms gada Maskavā cīņā par vietu finālā tikās Kanādas un Zviedrijas izlases. Ceļā uz zelta medaļām pārāki bija kanādieši.

$t1='zviedrija'; $t2='somija'; include "$includes_dir/projects/hockey2008/delfistar/bestplayer5.inc"; ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!