Latvijas hokeja valstsvienības kapteinis Kārlis Skrastiņš pēc aizvadītā turnīra masu medijos atzīmēja Kontinetālās hokeja līgas (KHL) ieguldījumu Latvijas valstsvienības progresam.

"Esmu apmierināts ar komandas spēli pret Kanādas komandu un turnīru kopumā," atzina Skrastiņš. "Ceturtdaļfinālā mēs pierādījām, ka varam nospēlēt cienīgi pret labākajām komandām pasaulē."

"Mūsu hokejisti ir progresējuši meistarībā un ieguvuši papildus pārliecību, par ko "paldies" jāsaka Rīgas "Dinamo" un KHL," turpina aizsargs. "Spēlēs pret spēcīgākām komandām mēs izgājām uz ledus ar domu nepiedzīvot sagrāvi, bet tagad mums prātā ir viena doma - kā uzvarēt? Atšķirība ir redzama, ne tā?" Latvijas aizsrgu citē Krievijas laikraksts "Sovetskij Sport".

Latvijas komanda 2009.gada pasaules hokeja čempionātā ieņēma augsto septīto vietu, kas ir labākā rezultāta atkārojums. Pirmo reizi septīto vietu Latvija izcīnīja 1997.gadā, kad tā debitēja pasaules hokeja elitē, bet 2000.gadā Latvijas dalība turnīrā beidzās ceturtdaļfināla spēlē pret Čehijas komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!