Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Četras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas piektdien paziņoja, ka to rindas pamet vairāki ārzemju hokejisti. Klubu paziņojumos konkrēts skaidrojums par spēlētāju rīcību nav lasāms, taču Maskavas CSKA vienība uzsvērusi, ka zviedri Lukass Valmarks un Joakims Nordstrēms klubam izmaksājuši kompensāciju.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā liela daļa Krievijas klubos spēlējošie ārzemju sportisti valsti pametuši. Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām sezona noslēdzās līdz ar KHL sezonas pārtraukumu, bet, piemēram, VTB vienotās līgas basketbola klubus pameta Mareks Mejeris un Rolands Freimanis, kamēr Artjoms Butjankovs turpina karjeru Krievijas superlīgā basketbolā.

KHL izslēgšanas spēlēs gan piedalās vairāku valstu hokejisti. Deviņi no viņiem pēc vienas vai divu spēļu aizvadīšanas dalību "play-off" gan neturpinās, liecina piektdien publicēti paziņojumi.

Novosibirskas "Sibirj" vienību pametuši somi Hari Sateri and Jirki Jokipaka, raksta komanda, kura paziņojumā sociālajā vietnē "Twitter" gan pateikusi hokejistiem paldies par darbu komandas labā.

Magņitogorskas "Metallurg" ziņo, ka tā pēc abpusējas vienošanās pārtraukusi līgumu ar vārtsargu Juho Olkinuoru. Tieši Olkinuora un Sateri sargāja Somijas izlases vārtus Pekinas olimpiskajās spēlēs, kurās somi izcīnīja zelta medaļas.

Nu jau visus leģionārus pazaudējusi Ufas "Salavat Julajev" komanda, kuru pametuši somi Sakari Manninens, Tēmu Hartikainens un Juha Metsola, kā arī dānis Filips Larsens. Kluba ģenerāldirektors Rinats Baširovs komentārā kluba mājaslapai neslēpj, ka ir vīlies par spēlētāju lēmumu. Klubs arī centies pārliecināt spēlētājus, ka viņi ir drošībā, atzīst Baširovs.

Komandu pirms pāris dienām jau pameta Markuss Granlunds, kā arī Kanādā dzimušais Baltkrievijas izlases hokejists Džefs Plets, kuram sieva ir somiete.

Savukārt zviedri Lukass Valmarks un Joakims Nordstrēms pametuši Maskavas CSKA. Spēlētāji līgumus lauzuši pēc savas iniciatīvas, samaksājot klubam pēc reglamenta atbilstošu kompensāciju, uzsver klubs. CSKA līdz 2023. gadam KHL čempionātā piederēs tiesības uz abiem hokejistiem.

KHL čempionātā karjeru turpina vēl desmit Somijas hokejisti, kā arī vairāku citu Eiropas valstu pārstāvji. Medijs "Iltalehti" iepriekš ziņoja, ka vairāki somi "drudžaini domā" par savu situāciju un pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā vēlas pamest valsti.

Spēlētājiem tā rīkoties daļēji liedzis fakts, ka Krievija neatzīst jebkādu dalību karā. Dažiem spēlētājiem līgumā arī ierakstīta klauzula, kas no viņiem vienpusēju līgumsaistību pārtraukšanas gadījumā pieprasa atmaksāt klubam visu līgumā paredzēto summu.

"Iltalehti" iepriekš arī uzsvēris, ka visiem Somijas hokejistiem KHL līgumā atalgojuma izmaksa noteikta rubļos. Zemā rubļa kursa dēļ sportisti pie lielas daļas savas algas netiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!