Foto: IIHF

Latvijas hokeja faniem Ostravas arēnā otrdien lūgts noņemt Ukrainas karogu, lai gan pirmajās spēlēs problēmas nav bijušas.

Kazahstānas mediji, atsaucoties uz agresorvalsts Krievijas ziņu aģentūru TASS, vēstīja, ka Ostravas hallē lūgts noņemt Ukrainas karogu, kas bijis līdzās Latvijas karogam. Ukrainas karogu tribīnēs kopā ar Latvijas karogu tradicionāli izliek Latvijas līdzjutēji, paužot atbalstu ukraiņiem cīņā pret agresorvalsti, kas 2022. gadā sāka pilna mēroga iebrukumu svešas valsts teritorijā. Izdevums "Sports.kz" vērš uzmanību, ka apsargi rīkojušies pēc tam, kad Ukrainas karogs bijis redzams televīzijas translācijā.

Portālam "Delfi" zināms, ka Ukrainas karogu noņemt lūgts tieši kādam no Latvijas līdzjutējiem.

"Rīkotāji ar apsardzes personālu ātri noreaģēja. IIHF atgādina, ka pasaules čempionāta arēnās līdzjutēji drīkst atrasties tikai ar dalībvalstu karogiem. Citu valstu karogi tiks noņemti. Līdzīga procedūra visu laiku ir pasaules čempionātā un citos šāda līmeņa turnīros," TASS citē IIHF preses dienestu.

Latvijas Hokeja federācija (LHF) nebija informēta par šo starpgadījumu, bet LHF preses sekretārs Edgars Gaross apliecināja, ka turnīra pirmajās divās spēlēs pret Poliju un Franciju tribīnēs varēja manīt Ukrainas karogu. To apliecina arī fotogrāfijas no Ostravas arēnas.

2023. gada pasaules čempionātā, kas risinājās Rīgā un Tamperē, rīkotāji ļāva "Arēnā Rīga" ienest Ukrainas karogu, kuru pielīdzināja dalībvalstu karogiem.

Ziņots, ka Latvijas izlase otrdien, 14. maijā, ar 2:0 pieveica Kazahstānu, pasaules čempionāta Ostravas grupās trīs spēlēs izcīnot trešo uzvaru. Pasaules čempionāta turpinājumā jau trešdien Latvija tiksies Vāciju, kas pagājušā gadā spēlēja finālā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!