Foto: IIHF

Austrijas hokeja izlase otrdien, 15. maijā, pasaules čempionāta spēlē pēdējā trešdaļā "izskolojot" hokeja dzimtenes Kanādas spēcīgo izlasi, veikusi lielāko atspēlēšanos turnīra vēsturē.

Pēc divām trešdaļām Kanāda bija drošā vadībā ar 6:1, turklāt spēles gaitā šķietami "spēlējoties" ar pretiniekiem un cenšoties vārtus gūt skaistā stilā. Tomēr par savu vieglprātību un pretinieka nenovērtēšanu kanādieši smagi samaksāja. Trešā perioda sākumā austrieši nepilnas minūtes laikā guva divus vārtus, 51. minūtē panākot 4:6 un tad nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām gūstot arī piektos vārtus.

Pēdējā minūtē austrieši jau nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet tajā brīdī Marko Rosi izlīdzināja rezultātu 6:6, panākot Prāgas arēnas līdzjutēju ovācijas un šokējot kanādiešus. Pagarinājumā pārsteigums izpalika, jo meistarīgie hokeja dzimtenes pārstāvji ātri guva vārtus, izsprūkot no lielāka kauna.

Tomēr austrieši tagad ierakstījuši savu vārdu IIHF pasaules čempionātu elites divīzijas vēsturē, jo līdz šim nevienai komandai nav izdevies atspēlēt piecu vārtu starpību un izlīdzināt rezultātu.

"Tā ir laba mācība. Pievērsīsim uzmanību, kā saglabāt savu spēles stilu, jāturpina veidot mūsu identitāte un jāmācās, kā saglabāt emociju svārstības. Komandas veido momentus, tās tiek pie vārtu gūšanas iespējām, tās spēlē azartiski, un mums tas ir jāiztur, jātiek tam pāri," par skarbo mācību sacīja Kanādas izlases kapteinis Džons Tavaress, kurš guva uzvaras vārtus pagarinājuma 15. sekundē.

"Izveidojām pāris momentus trešajā periodā, bijām vienoti un ripas krita iekšā. Esmu ļoti priecīgs par čaļiem, lepojos. Žēl, ka neizdevās uzvarēt," sacīja viens no Austrijas atspēlēšanās galvenajiem varoņiem Peters Šnaiders. "Nespējām gūt vārtus [pirmajos periodos] un mums pie tā bija jāpiestrādā. Bet patīkami, ka guvām vārtus, kas puišiem deva pārliecību. Runa ir par vienkāršu spēli – ripa jānogādā pie vārtiem un tas šodien nostrādāja."

Līdz ar Kanādas paklupšanu pasaules čempionātā ir tikai viena komanda, kas guvusi uzvaras tikai pamatlaikā – Zviedrija. Kanāda arī pēc negaidītā rezultāta spēlē ar Austriju saglabā Prāgas grupas pirmo vietu, bet astoņi punkti ir arī Šveicei.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!