Foto: F64
Latvijas hokeja izlase svētdien paredzētajā pēdējā pārbaudes mačā pirms gaidāmā pasaules čempionāta gatavojas spēlēt bez vairākiem līderiem.

Svētdien paredzētajā mačā Latvijas izlase izbraukumā spēkosies ar Franciju, kas būs vieni no Latvijas valstsvienības pretiniekiem arī pasaules čempionāta apakšgrupas spēlēs.

Trešdien pēc Latvijas izlases nesenākā treniņa izlases treneru korpuss ļāvis noprast, ka tādiem izlases līderiem kā Jānim Spruktam un Laurim Dārziņam šajā mačā tiks dota atpūta un viņi uz Franciju nedosies. Gaidāmā spēle būs pēdējā iespēja valstsvienības kandidātiem pierādīt savu lietderību un izcīnīt vietu sastāvā.

Aģentūra LETA gan oficiālu apstiprinājumu šādai iecerei no Latvijas Hokeja federācijas (LHF) neieguva, jo izlases galvenais treneris Teds Nolans vēl nav publiski nosaucis valstsvienības sastāvu mačam pret Franciju.

Tāpat nav zināms, vai spēlē pret Franciju piedalīsies vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš turpina veiksmīgi atkopties no pārciestās meniska operācijas. Tā kā izlases treniņos pašlaik piedalās trīs vārtsargi, ir skaidrs, ka Masaļskis dosies uz pasaules čempionātu, tomēr viņa iespējas aizvadīt pilnvērtīgu turnīru ir neskaidras.

Pasaules čempionātam izlases rindās varēs pieteikt trīs vārtsargus un 22 laukuma spēlētājus, bet katrai čempionāta spēlei - divus vārtsargus un 20 laukuma spēlētājus.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans uz čempionātu plāno ņemt līdzi astoņus aizsargus un 14 uzbrucējus, kas nozīmē, ka šā brīža izlases spēlētāju sastāvā, kas aizvada kopīgus treniņus, lieki būs divi uzbrucēji un viens aizsargs.

Tiesa, līdz čempionāta sākumam iespējama Ziemeļamerikā spēlējošā aizsarga Artūra Kuldas, kā arī uzbrucēju Zemgus Girgensona un Kristiāna Pelša pievienošanās valstsvienībai.

Plānots, ka izlases sastāvs tiks nosaukts nākamajā otrdienā, kad Latvijas Hokeja federācija (LHF) arī izvirzīs valstsvienībai uzdevumu gaidāmajā čempionātā.

Kā ziņots, Latvijas izlase pirms pasaules čempionāta aizvadījusi sešas Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēles, pa divām reizēm zaudējot Zviedrijai un Čehijai, bet pret Baltkrieviju uzvaras dalot uz pusēm.

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19.maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā.

Latvijas valstsvienība spēlēs Helsinku apakšgrupā. Pirmajā mačā tā 4.maijā atkal sacentīsies ar pagājušā gada čempionvienību Krieviju, bet vēlāk tiksies arī ar mājiniekiem somiem, pagājušā gada pasaules čempionāta sudraba medaļniekiem slovākiem, Vāciju, Franciju, Austriju un ASV.

Četras labākās apakšgrupas komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!