Foto: Reuters/Scanpix
Ungārija pēdējā brīdī mēģina atgūt kandidātes statusu 2023. gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanai, vēsta Kanādas sporta medija TSN žurnālists Gords Millers.

Jau vēstīts, ka Ungārija un Slovēnija grasījās kandidēt uz 2023. gada pasaules čempionāta rīkošanu pēc tam, kad abu valstu izlases iekļuva elites divīzijā. Tomēr šīs nedēļas sākumā parādījās informācija, ka Ungārijas Hokeja federācija ir atsaukusi savu piedāvājumu, kad parādījās ziņas par to, ka Krievijai un Baltkrievijai, visticamāk, tiks liegta dalība arī šajā čempionātā.

Līdz ar to Latvijas un Somijas hokeja federācijas palika vienīgās kandidātes rīkot čempionātu, piedāvājot to uzņemt Rīgā un Tamperē.

Tomēr ceturtdien izskanējusi informācija, ka Ungārijas valdība pārdomājusi un mēģina atkal iegūt kandidātes statusu, lai rīkotu čempionātu kopā ar Slovēniju.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Padomes loceklis Viesturs Koziols Ungārija un Slovēnija prezentēs savu kandidatūru.

Ungārija gan joprojām nav saņēmusi valdības garantijas savai kandidatūrai, atsaucoties uz Ungārijas Hokeja federācijas prezidentu Ģerģu Suhi, vēsta portāls "Index.hu".

Par nākamo meistarsacīkšu rīkošanu tiks lemts 26. maijā un 27.maijā gaidāmajā IIHF kongresā. Jaunas rīkotājvalsts noteikšana būs kongresa prioritārais uzdevums.

"Aizskatuvē notiek visādas lietas. Katrā ziņā jāgaida oficiāls lēmums. Lēmums, visticamāk, būs pieņemts piektdien. Kad būs oficiāls lēmums, taisīsim vaļā šampanieti," pāris dienas iepriekš teica Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) padomes loceklis Viesturs Koziols.

Jau ziņots, ka Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ aprīlī IIHF padome atņēma Krievijai tiesības rīkot 2023.gada pasaules hokeja čempionātu Sanktpēterburgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!