Ungārijas hokejisti nodrošināja sev otro vietu pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā un iekļuva elites divīzijā nākamgad. Pēc turnīra kļuva zināms, ka Slovēnija un Ungārija iesniegs kopīgu pieteikumu 2023. gada pasaules čempionāta rīkošanai.

Ungārija pirmās divīzijas A grupas turnīra izskaņā ar 4:2 pārspēja Rumāniju, kas izkrita uz pirmās divīzijas B grupu. Savukārt Ungārija četrās spēlēs izcīnīja deviņus punktus un nodrošināja sev otro vietu, kas ļaus atgriezties elites divīzijā. Par turnīra uzvarētāju jau pirms pēdējās spēles kļuva mājiniece Slovēnija, kas svētdien izcīnīja ceturto uzvaru četrās spēlēs, ar 4:1 pārspējot Dienvidkoreju.

Pēc Slovēnijas un Ungārijas iekļūšanas elites divīzijā kļuva zināms, ka abas valstis pieteikušās rīkot pasaules čempionātu 2023. gadā. Šī turnīra rīkošana tika atņemta Sanktpēterburgai Krievijas īstenotā kara pret Ukrainu dēļ. Tiesa IIHF savā paziņojumā atsaucās uz savu statūtu devīto nolikumu punktu, neminot karu. Tajā kā viens no iemesliem organizētājam atņemt čempionātu ir tieši čempionāta dalībnieku ierobežota kustības brīvība.

Paredzēts, ka izšķirošās spēles tiktu aizvadītas Budapeštā esošajā "MVM Dome" arēnā, bet Slovēnijā uzņemtu vienu apakšgrupu un divas ceturtdaļfināla spēles.

Slovēnijas un Ungārijas pieteikuma devīze esot: "Ekstrēmos apstākļos jāpieņem ekstrēmu lēmumi." Šajā piedāvājumā pasaules čempionāts risinātos no 5. līdz 21. maijam.

Lietuvas hokejisti pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā izcīnīja trešo vietu, bet Dienvidkoreja ierindojās ceturtajā pozīcijā. Rumānija šajā turnīrā tā arī netika pie punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!