Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš otrdien paziņoja komandas sastāvu pasaules čempionātam, kurā iekļauti 25 hokejisti, to skaitā divi debitanti.

Jau šobrīd zināms, ka valstsvienības kapteinis būs pieredzējušais uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kurš šogad paziņoja par atgriešanos Latvijas izlasē. Savukārt viņa asistenti būs Rodrigo Ābols un Roberts Bukarts.

Latvijas izlases sastāvā iekļauti trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 14 uzbrucēji. Kā pēdējie no komandas atskaitīti vārtsargs Gustavs Grigals, aizsargi Kristofers Bindulis un Miks Tumānovs, kā arī uzbrucēji Haralds Egle un Georgs Golovkovs. Tiem spēlētājiem, kuri netika sarakstā, ir iespēja uzturēt sevi formā un vēlāk tomēr tikt iekļautiem sastāvā, akcentēja Vītoliņš. Šonedēļ gaidāma vārtsarga Artūra Šilova un uzbrucēja Rūdolfa Balcera pievienošanās valstsvienībai.

Latvijas izlases sastāvā būs divi debitanti un abi uzbrucēji - vien 19 gadus vecais Dans Ločmelis un Toms Andersons, kuram ir jau 29 gadi. Jau 12. reizi pasaules čempionātā spēlēs Andris Džeriņš.

Pasaules čempionātam elites divīzijā drīkst pieteikt 22 laukuma spēlētājus un trīs vārtsargus. Oficiālo hokejistu reģistrāciju turnīram Latvijas komanda veiks īsi pirms turnīra sākuma, ziņo Latvijas Hokeja federācija.

Pasaules čempionāts Rīgā un Tamperē sāksies jau piektdien un ilgs līdz 28. maijam. Turnīru Latvijas hokejisti sāks ar maču pret Kanādu, bet pēc tam B grupā sekos cīņas ar Slovākiju, Čehiju, Norvēģiju, Slovēniju, Kazahstānu un Šveici.

Savukārt A grupā Tamperē cīnīsies Somija, ASV, Zviedrija, Vācija, Dānija, Francija, Austrija un Ungārija.

Pasaules čempionātam hokejā seko arī portāla "Delfi" īpašajā sadaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!