Hokeja pavasaris Rīgā: svarīgākais par pasaules čempionātu 'Delfi' īpašajā sadaļā
Hokeja pavasaris Rīgā: svarīgākais par pasaules čempionātu 'Delfi' īpašajā sadaļā
12. maijā Rīgā un Somijas pilsētā Tamperē sāksies 86. pasaules hokeja čempionāts, ko Latvijā katru gadu līdzjutēji sagaida ar lielu interesei. "Delfi Sports" žurnālisti speciāli izveidotā sadaļā 17 dienu garumā teksta tiešraidēs informēs par visām 64 spēlēm, kā arī nodrošinās komentārus un analīzi, lai sniegtu lasītājiem visaptverošu un padziļinātu informāciju par iecienīto sporta notikumu.
Īpaši čempionātam veltītajā sadaļā lasītāji var atrast spēļu kalendāru, grupu kopvērtējuma tabulas un iepriekšējo turnīru medaļnieku sarakstu. Čempionāta laikā "Delfi" sporta nodaļas žurnālisti Uldis Strautmanis, Jānis Bendziks un Almants Poikāns par visām spēlēm informēs teksta tiešraidē. Bendziks un Poikāns klātienē strādās no "Arēnas Rīga", lai iegūtu spēlētāju un treneru komentārus pēc spēlēm, kā arī aprakstītu turnīra atmosfēru un emocijas. Līdztekus ziņām sadaļā varēs aplūkot arī emocijas un mirkļus, kurus sporta fotogrāfi fiksējuši laukumā, tribīnēs un ārpus sporta arēnām.

Apakšsadaļā "Kalendārs" lasītāji varēs iepazīt aktuālās dienas un visa čempionāta spēļu grafiku, savukārt sadaļā "Turnīra tabulas" būs redzama aktuālā situācija kopvērtējumā uzreiz pēc mačiem. Tradicionāli risināsies "Delfi" līdzjutēju balsojums, kurā varēs izvēlēties Latvijas hokeja spožāko zvaigzni šajā pasaules čempionātā.

"Delfi" auditorijai būs iespēja uzzināt ekspertu viedokļus par laukumā notiekošo, bet sacensību laikā sporta redaktora Ulda Strautmaņa vadītajā diskusiju raidījumā "Aizmugure" uzmanība tiks pievērsta hokejam. Latvijā pasaules hokeja čempionāts notiek otro reizi trīs gadu laikā, un uzmanība tiks pievērsta ne tikai sportiskajai pusei, bet arī politiskajai, jo Latvijā ažiotāžu raisīja biļešu cenas, kā arī valsts nesteidza palīdzēt ar finansējuma piešķiršanu rīkotājiem. Šoreiz visas spēles klātienē bez Covid-19 ierobežojumiem varēs vērot līdzjutēji, un tas klātienes sajūtu ievērojami uzlabos.
Šos un citus "Delfi TV" raidījumus skaties tiešraidē vai arhīvā
Ikgadējo hokeja turnīru garām nelaidīs arī medija MVP redaktori Ingmārs Jurisons un Jānis Freimanis, kuri sev ierastajā manierē aktuālajiem notikumiem pievērsīs padziļinātu uzmanību no skatpunkta, kas bieži vien paliek nepamanīts. Vai tiks vērtētas jaunās hokeja zvaigznes, kritizēti tie, kas savu darbu nepadara pietiekami labi, vai tiks veidotas aizraujošas "vintāžas" stāstu kolekcijas – to diktēs pasaules hokeja čempionāta notikumi. Latvijas hokeja izlase ierasti pasaules čempionātā tēmēs iekļūt ceturtdaļfinālā, kurā iepriekšējo reizi spēlēja 2018. gadā. Kopš 2000. gada tas izdevies tikai trīs reizes. Varbūt māju sienas šoreiz palīdzēs latviešiem iekļūst izslēgšanas spēlēs, kur viena veiksmīga spēle dos iespēju cīnīties par godalgām. Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

Iepriekšējo trīs pasaules čempionātu finālos spēlējušas Somijas un Kanādas valstsvienības, un somi šobrīd ir arī aktuālie čempioni. Izšķirošās cīņas par godalgām risināsies Tamperē, kas Somiju vēl vairāk motivēs izcīnīt savas piektās zelta godalgas. Arī šis turnīrs risināsies bez agresorvalstīm Krievijas un Baltkrievijas.