Foto: F64

Latvijas basketbola izlase savā pirmajā "Eurobasket 2015" turnīra spēlē lieliski sagaidīja brīdi, kad veikt izšķirošo izrāvienu un nodrošināt uzvaru, pēc mača atzina valstsvienības aizsargs Dairis Bertāns.

Jau vēstīts, ka Latvijas basketbola izlase ar uzvaru sāka Rīgā notiekošā Eiropas čempionāta D grupu turnīru.

"Mēs zinājām, ka tā spēle mums ies punkts punktā un ka mēs nevarēsim izvirzīties vadībā ar lielu punktu pārsvaru. Bija jāgaida tas "lūzuma" brīdis un to mēs izdarījām. Lieliski izmantojām savas iespējas, iemetot četrus tālmetienus un vienu no tiem ar sodu. Tieši tajā brīdī tas bija svarīgi," pēc mača sacīja Bertāns.

Bertāns uzsvēra, ka basketbolisti nav domājuši par to, ka pirms diviem gadiem Beļģija "aizlika kāju priekšā" uz ceturtdaļfinālā. "Vismaz man nevienā brīdī šī doma neiešāvās galvā. Bija svarīgi turnīru sākt ar uzvaru, uzsvēra spēlētājs.

"Galvenais bija neļaut viņiem gūt vieglos punktus, bet viņi perfekti izmantoja mūsu kļūdas aizsardzībā. Zinājām, ka viņi tās lietas izmantos un tāpēc viņi turējās spēlē. Ja mēs pirmajā puslaikā būtu nospēlējuši aizsardzībā kā pēdējās 15 minūtes, tad mums būtu komfortablāks pārsvars," sacīja Bertāns.

"Šāda atmosfēra nevar traucēt. Es "Arēnā Rīga" neko tādu basketbola spēlēs nebiju piedzīvojis, tā kā viss bija super," turpināja spēlētājs. "Arī komunikāciju viss bija kārtībā, viens otru varējām dzirdēt. Pāris epizodēs mums bija pāris nesaprašanās, taču tas nebija skaļo fanu dēļ."

"Spēlei pret Lietuvu vēl neesam gatavojušies. Domāju, ka tagad mūsu treneri skatīsies šo spēli un taisīs video analīzi. Rīt no rīta tad arī skatīsimies un uzlabosim savu sniegumu," noslēgumā sacīja Bertāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!