Foto: AP/Scanpix
Eiropas čempionāta finālturnīrā sestdien savā pirmajā spēlē favorīta lomu apliecināja Serbijas izlases basketbolisti, kuri B grupā ar 80:70 pieveica spēcīgo Spānijas valstsvienību.

Spānija pēc neveiksmīgā spēlēs sākuma (0:5) ātri saņēmās un jau pirmās ceturtdaļas izskaņā bija vadībā ar 21:9. Tomēr serbi lēnām deldēja spāņu pārsvaru, trešajā ceturtdaļā arī izvirzījās vadībā un turpinājumā neatdeva vadību. Pusotru minūti pirms spēles beigām spāņi pietuvojās līdz 70:71, bet pēdējās 90 sekundēs serbi guva deviņus punktus pēc kārtas, nodrošinot uzvaru.

Teicami maču serbi rindās aizvadīja Nemanja Bjelica, kurš guva 24 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas. Nemanja Nedovičs guva 14 punktus, bet 12 punktus Serbijai guva Milošs Teodosičs. Tikmēr spāņiem 16 punktus guva Pau Gasols, 13 punktus - Felipe Rejess, 11 punktus - Pau Rivass, bet pa 10 punktiem - Rudijs Fernandess un Nikola Mirotičs.

$duelID=23;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Pārsteigumu A grupā sagādāja Izraēlas izlase, kas ar 76:73 pieveica Krievijas valstsvienību. Krievijas izlase pirmā puslaika izskaņā ieguva 12 punktu pārsvaru, taču to ātri pazaudēja un pēdējā ceturtdaļā jau Izraēla bija vadībā ar desmit punktu pārsvaru. Mača galotne izvērtās līdzīga, bet veiksmīgāk pēdējā minūtē nospēlēja Izraēla, gūstot uzvaru.

Izraēlas komandai uzvaru nodrošināja rezultatīvi maču aizvadījušie četri no pieciem sākumsastāva spēlētājiem - Omri Kaspi guva 21 punktu, Liors Elijahu 16 punktus, Gals Merkels 13 punktus, bet Ravivs Limonads 12 punktus. Krievijai pa 15 punktiem guva Andrejs Voroncevičs un Dmitrijs Hvostovs, bet 12 punktus - Andrejs Zubkovs.

$duelID=25;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Savukārt C grupā pagaidām pārliecinošāko uzvaru sestdienā guva Grieķija, kas ar 85:65 pieveica Maķedoniju. Maķedonieši spēlēs sākumā ieguva sešu punktu pārsvaru, taču grieķi ātri izlīdzināja rezultātu, tad izvirzījās vadībā un iniciatīvu neatdeva.

Grieķijas labā 18 punktus guva Georgs Printezis, 16 punktus - Janiss Burusis. Maķedoniju no zaudējuma neglāba Aleksandra Kostoski 20 gūtie punkti.

$duelID=27;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!