Foto: Reuters/Scanpix

Divkārtējais pasaules un olimpiskais čempions daiļslidošanā Jevgeņijs Pļuščenko ārzemju medijiem izteicies, ka viņu ir piespieduši startēt Soču olimpiskajās spēlēs.

"Es šobrīd nevaru izskaidrot, kas notika," intervijā CNN izteicies slavenais krievu sportists. "Ja jūs pajautāsiet Krievijas Slidošanas federācijas prezidentam [Aleksandram Gorškovam], viņš jums visu paskaidros. Viņš pastāstīs, kāpēc es centos iziet uz ledus un kāpēc citi to neizdarīja."

JEVGEŅIJA PĻUŠČENKO INTERVIJA CNN

Jautāts, vai tas varētu nozīmēt, ka sportists ir piespiests iziet uz ledus, jo viņam ir lielākas izredzes sagaidīt medaļu, Pļuščenko atbildēja: "Tieši tā."

Kā zināms, Krievijai šajās olimpiskajās spēlēs bija tikai viena kvota vīriešu individuālajā daiļslidošanā, un tā tika piešķirta tieši Pļuščenko.

Pēc komandu sacensībām, kurās Krievijas izlase izcīnīja olimpiskās zelta medaļas, Pļuščenko tika pajautāts, vai viņš grib piedalīties nākamajās sacensībās. "Atbildēju, ka nejūtos pārāk labi," stāsta daiļslidotājs. "Problēmas radās jau komandu sacensībās, izvēles programmā - es neizpildīju divus trīskāršos lēcienus, salkovu un ritbergeru, jo jau tad jutu sāpes muskuļos. Paskaidroju federācijai, ka varbūt labāk, lai manā vietā tālāk startē kāds cits. Ko viņi man atbildēja? Kā ir, tā ir!"

Gorškovs jau ir paudis neizpratni par Pļuščenko izteicieniem un noliedz, ka uz sportistu būtu izdarīts jebkāds spiediens. Jau no paša sākuma Pļuščenko zinājis, ka lēmums par piedalīšanos sacensībās ir atkarīgs tikai un vienīgi no viņa paša.

Savukārt Pļuščenko treneris Aleksejs Mišins paziņojis, ka Pļuščenko nekādu interviju CNN nav devis. "Žeņa neko tamlīdzīgu CNN nav teicis," apgalvo Mišins. "Viņš nevarēja to teikt! Kā viņš varēja paziņot, ka viņu piespieduši startēt! Tās ir muļķības! Es piedalījos visās apspriedēs par viņa tālākajiem startiem Olimpiādē pēc komandu sacensībām. Un federācijas prezidents to var apstiprināt.

"9.februārī vakarā Žeņa bija pilnīgi vesels un gatavs slidot. 10.februārī no rīta mēs vēl varējām pieteikt dalībnieku maiņu," stāsta treneris. "Ja 9.februārī Jevgeņijs bija pilnīgi vesels, bet agri bo rīta - slims, tā būtu absolūta falsifikācija, pilnīgi meli! Žeņa ir kārtīgs cilvēks un uz tādām muļķībām nav spējīgs. Es vienkārši visu šo stāstu uzskatu par mēģinājumu diskreditēt mūsu komandas sasniegumus Olimpiādē, bet Žeņu Pļuščenko vispār grib iedzīt kapā..."

Kā zināms, no individuālajām sacensībām Sočos Pļuščenko izstājās burtiski dažas minūtes pirms sava slidojuma.

Šīs "daiļslidošanas sāgas" ietvaros tika apvainots arī izlases tuvākais rezervists, šāgada Krievijas čempions Maksims Kovtuns, kurš it kā neesot atbildējis uz telefona zvaniem, kad federācijas pārstāvji centušies ar viņu sazināties, lai izsauktu uz Sočiem.

Kovtuna trenere Jeļena Bujanova, kura atrodas Sočos, ir paudusi savu sašutumu par centieniem visu vainu novelt uz Kovtunu. "Ļoti žēl, ka no Maksima tagad grib uztaisīt "malējo"," intervijā aģentūrai "R-Sport" izteikusies Bujanova. "Izlasē ir divi rezervisti un nevajag "stāstīt pasakas" par to, ka Maksimu nevarēja atrast. Kas tā par federāciju, kas nevar sazināties ar sportistu?"

"Maksims uzreiz pēc Olimpiādes atklāšanas ceremonijas atgriezās Maskavā, lai turpinātu trenēties, ja būtu nepieciešamība startēt Sočos," stāsta trenere, kura Sočos strādā ar slidotāju Adelīnu Sotņikovu. "Mani tikai interesē viens - kurš sporta ministram Vitālijam Mutko paziņoja, ka Kovtuns nav atrodams? Kam vajadzīgi šie meli?"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!