Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases kapteinis Lauris Dārziņš pēc zaudējuma Pekinas olimpisko spēļu ievadā izcēla valstsvienības raksturu un norādīja, ka turnīra pirmajā spēlē vēl nekas neizšķiras.

Pekinas olimpisko spēļu C grupas pirmajā mačā ceturtdien, 10. februārī, Latvija ar 2:3 piekāpās Zviedrijai. Vēl priekšsacīkstēs Latvijai jātiekas ar Somiju un Slovākiju.

"Atdevām visus spēkus. Spēlējām tikai uz uzvaru. Pirms spēles ģērbtuvē runājām, ka šodien sākas cīņa par medaļām. Šodien bija pirmā kauja – šodien nevarējām ne izcīnīt, ne zaudēt medaļas. Cerība ir dzīva. Kopumā sniegums bija solīds," sarunā ar LTV teica Dārziņš. "Ar nepacietību gaidījām turnīra sākumu. No pirmā iemetiena komanda bija motivēta, noskaņota iet pēc uzvaras. Pirms turnīra mums bija pārliecība un zinājām, ka varam spēlēt. Šodien bija labs atskaites punkts, kas parādīja, ka varam spēlēt."

Latvijas izlase spēles gaitā nonāca zaudētājos ar 0:3. Tomēr Renāra Krastenberga un Nikolaja Jeļisejeva gūtie vārti ļāva Latvijai atgūt pārliecību un pacīnīties mača izskaņā par neizšķirtu. Dārziņš norādīja, ka 23 gadus vecaja Krastenbergam gols olimpiskajās spēlēs ir nozīmīgs notikums, kas var dot grūdienu visai komandai. "Tas ir liels notikums viņa dzīvē. Jebkurš gols palīdzēs arī mūsu komandai. Labi, ka nesākam ar "kliņģeriem" statistikas ailēs, bet atvērām rēķinu. Forši viņam, forši komandai."

Latvijas izlases uzbrucējs Rodrigo Ābols, kurš ikdienā spēlē Zviedrijā, atzina, ka sākums bijis lēnāks, kas arī izšķīra mača likteni. "Iesākām lēnāk. Viņiem ir ātra komanda, ātri spēlē. Mums daudz čaļi sen nebija spēlējuši, bet trešajā periodā parādījām, ka varam spēlēt. Mazliet pietrūka," sarunā ar LTV teica Ābols. "Uzvarēt gribas. Protams, mazliet principiālāk varbūt man bija pret zviedriem. Taisa izrādi uz ledus ar ripu un bez tās. Bet ko darīt, tāda ir spēle. Viņi izmantoja savus vairākumus, mums tajā otrajā golā mazliet nepaveicās, jo bija rikošeti un – "bums bums" – ripa mūsu vārtos. Tas bija arī izšķirošais gols."

"Ar katru periodu bija labāk. Daudzi nav pieraduši uz mazajiem laukumiem spēlēt, īpaši tie kas Eiropā, ja neskaita KHL čaļus. Vairāk tāda bumbošanās brīžiem bija. Pozitīvais, ka katru periodu spēlējām labāk, drošāk ar ripu un bija beigās momenti, lai izlīdzinātu," piebilda Ābols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!