Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Trešdien, 18. maijā, Upesciema stadionā notika kārtējā Latvijas virslīgas čempionāta spēle regbijā starp "Garkalne/Livonia" un "Ovāls/Jūrmala" komandām, sīvā cīņā ar rezultātu 41:40 (17:7) uzvaru izraujot "Livoniešiem".

Jāpiebilst, ka abas komandas nopelnīja arī maksimālo bonusa punktu skaitu. "Garkalne/Livonia" vienu par četriem piezemējumiem, bet "Ovāls/Jūrmala" vienu par četriem piezemējumiem un vēl vienu, zaudējot ar mazāku punktu starpību nekā septiņi.

"Garkalne/Livonia" galvenais treneris Toms Zibolis:

– Ko lai saka – viss iznāca vienkārši. Labāk slikti spēlēt un uzvarēt, nekā skaisti – un zaudēt. Mēs slikti nospēlējām aizsardzībā. Daudz bija spēka cīņu, kurās zaudējām. Bet, bija arī gaišie punkti. Labi nospēlēja jaunais Markuss Krallišs, tāpat pieredzējušais Kristaps Bērziņš. Visi centās spēlēt, taču pielaidām arī 18 kļūdas pēc kārtas... Pretinieki arī daudz kļūdījās. Sanāca skatītājiem interesanta un skatāma spēle. Labi nospēlēja arī mūsu rezervisti: Kapiņš, Briedis, Polikevičs un Želvis.

"Ovāls/Jūrmala" galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs:

– Spēles sākumā bija redzams, ka šajā mačā esam otrais numurs. Sākām švaki. Savukārt otrajā puslaikā parādījām puslīdz normālu sniegumu. Jāmin Kaspars Jakušs, Nauris Bērziņš, Santis Podāns, Elmārs Imbrass un Mihails Tumins. "Livonia" regbistiem nebija vairāku vadošo regbistu. Tomēr, manuprāt, visu izšķīra daudzās kļūdas. Brīžiem mūsu izpildījumā tās bija kā jaunatnes regbijā... Ko darīt? Vairāk jātrenējas! Puiši arī šoreiz bija gatavojušies un centās, tomēr daudz kas nepadevās.

Šonedēļ notiks vēl divas virslīgas spēles. Ceturtdien, 19. maijā, plkst. 19.30 RTK laukumā turnīra pirmajam aplim svītru jau pavilks "Miesnieki/Ķekava", kas mērosies spēkiem ar "LMT/Ežiem", kam šī būs tikai pirmā spēle virslīgā. Toties svētdien, 22.maijā, Upesciemā plkst. 14.00 sāksies spēle starp "Garkalne/Livonia" un "Fēniksu", kas tika pie tehniskās uzvaras pirmajā spēlē pret "Miesniekiem".

"Miesnieki/Ķekava" ar 7 punktiem (3 spēlēs) ir līdere, "Fēniksam" ir 5 punkti (1 spēlē), "Garkalne/Livonia" 5 (2), "Ovāls/Jūrmala" 3 punkti (2 spēlēs) un "LMT/Eži", kas turnīru vēl nav sākuši, punktu nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!