Foto: Pixabay

Latvijas Regbija federācija (LRF) pēc vairāku darbu veikšanas atjaunojusi iespēju tikt pie valsts finansējuma, portālam "Delfi" apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Portāls "Delfi" ziņoja, ka marta beigās IZM apturēja valsts finansējumu LRF, jo biedrības darbībā bija fiksēti pārkāpumi. IZM savā pamatojumā norādīja uz trīs būtiskākiem pārkāpumiem. IZM pārbaudēs konstatējusi, ka pašreizējie LRF statūti neatbilst labas pārvaldības principiem, jo, piemēram, LRF izpildinstitūcijas locekļi amatā ir ievēlēti uz nenoteiktu laiku. Ar šo pārkāpumu, IZM ieskatā, ir pietiekami, lai tiktu izskatīts jautājums par atzītās sporta federācijas statusa atņemšanu.

Tāpat IZM norādīja, ka LRF neatbilstoši parakstīts 2021. gada biedru kopsapulces jeb kongresa protokols, bet federācijas mājaslapā internet nav publicēti LRF kārtējo biedru kopsapulču protokoli par 2020. un 2021. gadu, LRF 2020. gada pārskats, informācija par LRF piešķirto valsts budžeta līdzekļu izlietojumu (tai skaitā par 2020. gadu), kā arī informācija par LRF budžetu (tai skaitā par 2021. gadu), kā to pieprasa Latvijas likumi un regulējošie normatīvie akti.

Aprīļa sākumā risinājās LRF biedru ārkārtas kopsapulce, kurā tika veiktas izmaiņas LRF statūtos, kas tagad atbilst labas pārvaldības principiem. Savukārt LRF mājaslapā pēdējā mēneša laikā aktīvi papildināta sadaļa, kurā var apskatīties ar valdes pieņemtajiem lēmumiem un citu dokumentāciju.

Kā norāda IZM, "regbija federācija novērsusi mūsu vēstulē konstatētos būtiskākos pārkāpumus un attiecīgi vairs nebūs škērslis viņiem turpināt līguma noslēgšanas procesu par valsts budžeta līdzekļiem".

Pēc IZM rekomendācijas, LRF nevarēja kandidēt arī uz finansējumu no diviem citiem saviem galvenajiem ieņēmumu avotiem – Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) un Latvijas Komandu Sporta spēļu asociācijas (LKSSA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!