Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA
Jaunzēlandes regbija izlase sestdien Sendenī sasniedza Pasaules kausa pusfinālu.

Jaunzēlandieši ceturtdaļfinālā ar 28:24 (18:17) pārspēja Īrijas valstsvienību.

Pirmā puslaika pusē Jaunzēlandei izdevās gūt 13 punktus, uz ko Īrija atbildēja ar precīzu soda sitienu, piezemējumu un veiksmīgu realizācijas sitienu. Jaunzēlandieši arī tika pie piezemējuma, bet puslaika izskaņā īriem vēl izdevās samazināt deficītu līdz vienam punktam.

Otrā puslaika sākumā Jaunzēlande pēc piezemējuma un realizācijas sitiena atjaunoja astoņu punktu pārsvaru. 16 minūtes līdz pamatlaika beigām Īrija tika pie tehniskā piezemējuma, atjaunojot intrigu mačā, taču piecas minūtes vēlāk Jaunzēlande pēc soda sitiena atguva +4.

Uzvarētāju rindās piezemējumus veica Lesters Fainga'Anuku, Vils Džordans un Ārdijs Savea, kamēr pa precīzam realizācijas un soda sitienam padevās Džordijam Baretam un Ričijam Mo'Ungam.

Īrijas izlasē bumbu ieskaites zonā nogādāja Bundijs Akī un Džemisons Gibsons-Pārks, bet Džonijs Sekstons guva punktus ar realizācijas un soda sitieniem.

Jaunzēlande pusfinālā stāsies pretī Argentīnai, kas ceturtdaļfinālā ar 29:17 (6:10) pieveica Velsu.

Svētdien ceturtdaļfinālos tiksies Francija ar DĀR, kā arī Anglija ar Fidži.

Pasaules kausa izcīņa vairāk nekā pusotra mēneša garumā norisinās deviņās Francijas pilsētās, 20 valstsvienībām cīnoties par prestižo trofeju. Pirmajā posmā četrās apakšgrupās izlases aizvadīja viena apļa turnīru, labākajām divām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Katras grupas pirmo triju vietu īpašnieces nodrošināja ceļazīmes uz 2027.gada Pasaules kausa izcīņu.

Francija pasaules meistarsacīkstes uzņem trešo reizi vēsturē un otro reizi - kā vienīgā rīkotāja. No deviņiem aizvadītajiem turnīriem pa trim reizēm čempionu kausu, kas nosaukts Viljama Veba Elisa vārdā, virs galvas cēluši Jaunzēlandes un Dienvidāfrikas Republikas regbisti, divi tituli ir Austrālijai, bet viens - Anglijai.

Pirms četriem gadiem Japānā notikušajā Pasaules kausā uzvarēja DĀR, kas finālā ar rezultātu 32:12 guva virsroku pār Angliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!