Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbola izlase ir spēcīga komanda, kas spēlē skaisti, laukumā darbojas ar lielu intensitāti un demonstrē ļoti labu aizsardzību, uzskata Serbijas valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Džordževičs.

Latvijas un Serbijas izlases uzvarēja Belgradā notiekošā Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra apakšgrupās, tāpēc pastāv iespēja, ka abas komandas varētu tikties finālspēlē par olimpisko ceļazīmi. Pēc Serbijas uzvaras pār Angolas valstsvienību Džordževičs padalījās iespaidos par Latvijas izlasi.

"Es cienu Latvijas spēli. Treneris Ainars Bagatskis šajos gados padarījis ļoti lielisku darbu. Latvija spēlē ar lielu intensitāti, laukumā darbojas ātri – man tas ir ļoti skaists basketbols. Komandā ir talantīgi spēlētāji, kuri daudz spēlē "pick&roll" sadarbības un lieliski darbojas aizsardzībā," preses konferencē pauda Serbijas izlases galvenais treneris.

"Uzskatu, ka pagājušā gada Eiropas čempionātā viņi spēlēja līdzīgā stilā, kas pierāda, ka spēlētāji tic trenera sistēmai. Tā tiešām ir spēcīga komanda, kas bija pelnījusi uzvarēt Čehiju turnīra otrajā cīņā," sacīja Džordževičs.

Rio kvalifikācijas pusfinālā Latvija cīnīsies pret Puertoriko komandu, bet Serbiju sagaida duelis ar Čehiju. Lai arī Serbija ir turnīra galvenā favorīte, treneris neskrien notikumiem pa priekšu un par iespējamo finālu vēl nemaz nedomā.

"Es tiešām vēl nedomāju par finālu, jo man galvā domas ir par nākamo spēli. Gan mums, gan Latvijai priekšā vēl ir smagas cīņas. Vēlu Latvijai un mums veiksmi," noslēgumā sacīja Džordževičs.

Latvijas izlasei trešdien, 6. jūlijā, bija brīva diena no basketbola. Spēlētāji devās kopīgā pasākumā, bet dienas otrajā pusē viņi varēja atpūsties arī viens no otra. Savukārt ceturtdien, kad turnīrā ir pārtraukums, Latvijas basketbolisti aizvadīs vakara treniņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!