Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pēc apakšgrupu spēlēm veiktā Tokijas olimpisko spēļu basketbola turnīra izloze paredzējusi, ka jau ceturtdaļfinālā jātiekas Spānijas un ASV valstsvienībām.

Spānijas izlase pēdējā Tokijas spēļu apakšgrupu kārtas spēlē svētdien sīvā cīņā zaudēja Slovēnijas basketbolistiem.

Tas jau ļāva paredzēt, ka otrajā vietā grupā palikušās Spānijas vai Itālijas izlases tieši tiksies ar ASV valstsvienību, kurai starp otrajā pozīcijā esošām komandām bija labākā gūto un zaudēto punktu starpība. Amerikāņi tika izsēti, bet viņi izlozē nevarēja pretī dabūt trešās vietas īpašnieci.

Slovēnijas izlase ceturtdaļfinālā tiksies ar B apakšgrupā trešajā vietā palikušo Vācijas valstsvienību, A apakšgrupas uzvarētāja Francijas vienība spēkosies ar B apakšgrupas otro spēcīgāko komandu Itāliju, bet B apakšgrupas uzvarētāja Austrālija spēkosies ar pēdējo ceļazīmi nopelnījušajiem Argentīnas basketbolistiem.

Spānijas un ASV izlases aizvadīja ļoti sīvus finālmačus 2008. un 2012. gada olimpiskajās spēlēs, kurās ar vairākām superzvaigznēm bruņotie amerikāņi tikai ļoti smagos mačos spēja pievarēt spāņus. Vienības tikās arī Rio spēļu pusfinālā, ASV izlasei uzvarot tikai ar 82:76.

Spānijas izlasi šogad pārstāv katru no šiem mačiem pieredzējušie Pau Gasols, Rūdijs Fernandezs un Rikijs Rubio, bet divās no spēlēm piedalījās arī Marks Gasols, Serhio Rodrigezs, Viktors Klavers un Serhio Ļuļs.

ASV izlases sastāvā šīs saspringtās cīņas piedzīvojis vien trīskārtējais olimpietis Kevins Durants un 2016. gada spēļu dalībnieks Dreimonds Grīns.

Visas ceturtdaļfināla spēles norisināsies otrdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!